BES Genel Başkanı Kesik:

BES Genel Başkanı Kesik: -Baskıların, sürgünlerin, yandaşçılığın kaldırıldığı, demokrasinin işlediği, yaşanabilir bir ülke istiyoruz


SAMSUN (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, Baskıların, sürgünlerin, yandaşçılığın kaldırıldığı, demokrasinin işlediği, yaşanabilir bir ülke istiyoruz dedi.
     Kesik, sendikanın Samsun şubesinde yaptığı açıklamada, BES 6. Olağan Genel Kurulunda genel başkan seçildikten sonra ilk ziyaretini Samsuna yaptığını söyledi.
     Samsunda yaşanan sel felaketinde, Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında hasar meydana geldiğini ve ölümler yaşandığını anımsatan Kesik, Daha önce 70 metre civarında olan Yılanlıderenin güzergahı değiştirildi, 30 metre daralarak, doğayı vahşice katlederek bu hale getirdiler. Bundan sonraki yapılacak düzenlemeleri buna göre yapmaları gerektiğini yetkililere bildiriyoruz diye konuştu.
     BES olarak daha önce olduğu gibi mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Kesik, şunları kaydetti:
     Biz normal akışında devam edeceğiz. Kamu emekçilerinin talepleri var. Ek ödemelerin emekliliğe dahil edilmesi, asgari ücretin vergi dışı bırakılması. İnsanca yaşanabilir bir temel ücretin ödenmesini talep ediyoruz. Grevli toplu sözleşme istiyoruz. Baskıların, sürgünlerin, yandaşçılığın kaldırıldığı, demokrasinin işlediği, yaşanabilir bir ülke istiyoruz. İstediklerimiz hep insanidir. Sermaye egemenliğinin son bulmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber BES Genel Başkanı Kesik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER