Beşiz bebekler kaloriferli daireye yerleşti

Beşiz bebekler kaloriferli daireye yerleşti -Türkiyenin ilgi odağı olan Yozgatlı beşiz bebekler, Akdağmadeni Kaymakamlığının desteği ile kaloriferli daireye taşındı -Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akyüz: En geç b


YOZGAT (A.A) - Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde prematüre olarak dünyaya gelen ve Türkiyenin ilgi odağı olan Yozgatlı beşiz bebekler, Akdağmadeni Kaymakamlığının desteği ile kaloriferli daireye taşındı.
     Sobalı ve küçük bir evde yaşayan İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin beşizlerine, yardım eli gecikmedi. Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, beşizlerin daha iyi şartlarda büyümesi için seferber olduklarını söyledi.
     Beşiz bebeklerin ailesiyle birlikte rahat bir ortamda yaşayabilmeleri için kaloriferli ve daha geniş bir ev kiraladıklarını belirten Sarıibrahim, Bir yıllık kirasını ödeyip yakıt giderini karşılayarak ailemizi bebekleriyle birlikte yeni kaloriferli evlerine yerleştirdik. Bundan sonra da ihtiyaçları olduğu her dönemde yanlarında olacağız dedi.
     Kaymakamlığın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de bebekler için aileye 2 yıl boyunca aylık 900 lira yardımda bulunacak.
     Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesi için maddi manevi her türlü ihtiyaçlarının karşılayacaklarını ifade etti.
     Akyüz, Aylık 900 lira destek 2 yıl boyunca devam edecek. Onun dışında vali beyle, ilçe kaymakamımızla görüştük. Bakanımızın özel talimatları var. Bu ailenin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi gerekiyor. Bulut ailesiyle bakanımız özel ilgileniyor. Her zaman her an biz bu ailenin yanında olacağız dedi.
    
     -Bebeklerini karıştırmamak için şapkalarına isimlerini yazdı-
    
     Anne Özlem Bulut, beşizlerin birbirine benzediğini ve karıştırmamak için şapkalarına isimlerini yazdığını söyledi.
     Çocuklarıyla evde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten anne Bulut, Çocuklarımın bakımı biraz zor oluyor. Çünkü aynı anda ağlıyorlar ve aynı anda acıkıyorlar. Dördü uyuyor biri uyanıksa, o uyuduğu zaman bu seferde diğerleri uyanıyor. Uykusuz kalıyorsunuz ama bunların hiç önemi yok. Onların varlığı sağlıklı olmaları her türlü zorluğu unutturuyor. Birbirlerine çok benziyorlar ve bazen isimlerini karıştırıyorum. Onun için şapkalarının üzerine isimlerini yazdım. Alışana kadar bu şekilde devam edeceğiz diye konuştu.
     Eşi İbrahim Bulutun da bebeklerin bakımında kendisine yardımcı olduğunu belirten Bulut, beşizlere ve kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
     Baba İbrahim Bulut da bebeklerin bakımında zorlandıklarını belirterek, Devletimiz sağ olsun her türlü imkanları bize sundu. Bakımları zor görünse de çok güzel bir duygu. Bakanımız Fatma Şahin, valimiz, belediye başkanımız, ilçe kaymakamımız, gerekli bütün yardımları yapacaklarını bize ilettiler. Allah hepsinden razı olsun dedi.
     Bulut, beşizlerin isimlerini Muhammet Emin, Davut Ege, Ömer Faruk, Yunus Kerem ve Zeynep Muhteber olarak verdiklerini söyledi.
     Çocukların isimlerinin karışmaması için şapkalarına isimlerini yazdıklarını anlatan Bulut, 4 yaşındaki oğlu İsmet Efenin beşizleri kıskandığını söyledi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı / Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Beşiz bebekler kaloriferli daireye yerleşti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER