BGCden Bayram Buluşmaları

BGCden Bayram Buluşmaları


BATMAN (A.A) - Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetince Bayram Buluşmaları etkinliği düzenlendi.
     Cemiyetten yapılan açıklamaya göre, etkinliğe konuk olarak katılan Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet İvrendi kentin ekonomisine ilişkin bilgi verdi.
     İvrendi etkinlikte yaptığı konuşmada, Batmanın 60 yıllık yeni bir kent olduğunu ancak petrol kentinde ciddi bir lobinin olmayışının dikkat çektiğini söyledi.
     Denizlinin son 25-30 yılda yakaladığı ivmeyi Batmanın da yakalaması gerektiğini ifade eden İvrendi, şöyle dedi:
     Son yıllarda tekstil sektöründe ciddi bir yatırım oldu. Petrol kentinde tek eksiklik lobinin olmayışı. Uzun bir süredir memleketimden uzağım. Fakat buradaki gelişmeleri yakından takip edebiliyorum. Denizli 80li yıllara kadar ekonomide söz sahibi değildi. Fakat oradaki lobi ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmeleri Denizliyi bir anda ekonomide söz sahibi yaptı. Güneydoğuda özellikle son yıllarda tekstil sektörünün geliştiği illerin başını çeken Batmanın bu potansiyeli iyi değerlendirmesi gerek. Batman, pazarı bulursa tekstilde söz sahibi olabilir. Egedeki 3 ilin bağlı olduğu Kalkınma Ajansı çalışmalarını yakından izliyorum. Hazırladıkları projeler konusunda bizden görüş alıyorlar. Seçilmişler ile atanmışlar arasında her zaman projelerin hazırlanması konusunda bir çekişme var. Fakat bilimsel akademik çalışma yapan bizler her zaman tarafsız bir görüşle hak eden yatırımcıların projelerine destek veriyoruz. Kalkınma ajanslarının öncelikli görevleri yatırımcıyı desteklemektir.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BGCden Bayram Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER