Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) -(Gaziantepteki patlama) Bunlar insan olamaz. İnsan olanlar, insana ait özellikleri taşıyanlar böylesi eylemleri yapamazlar. Öldürmek için yarış içerisine giremezler. Hele Müslüman bir insan hiç ola


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gaziantepteki patlamaya ilişkin, Bunlar insan olamaz. İnsan olanlar, insana ait özellikleri taşıyanlar böylesi eylemleri yapamazlar. Öldürmek için yarış içerisine giremezler. Hele Müslüman bir insan hiç olamazlar dedi.
     Bozdağ, Yozgatta partisinin bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayram günlerinin her yerde huzur içinde geçmesini istediklerini, ancak bayramı bayram tadında kutlama imkanı olmadığını söyledi.
     PKK terör örgütünün bayramı zehir ettiğini anlatan Bozdağ, Ramazan mübarek ay. Ramazanın içerisinde pek çok terör eylemi yapıldı. Bayram yine bizim inancımız gereği, dinimizin en önemli günlerinden bir tanesi, herkes eşiyle dostuyla bayramlaşırken, hayır dua almak için yarışırken terör örgütü ölüm kusmaya devam etti dedi.
     Hem terör örgütüne destek verenlerin, hem terör örgütünün kendisinin yalan ve iftiradan başka bir şey söylemediğini ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
     Dün Gaziantepte yine şehitlerimiz oldu. Bugün Şırnakta şehitlerimiz var. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazianteplilere ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Söylenecek çok şey var. Eminim ki herkes söylenecekleri ifade ediyor. Terör örgütü ve teröristler, yaptıkları eylemlerle, ortaya koydukları faaliyetlerle, kendilerine hangi tür kötü niteleme yapılırsa yapılsın hepsinin en alasını hak ediyorlar. Ben diyorum ki, bunlar insan olamaz. İnsan olanlar, insana ait özellikleri taşıyanlar, böylesi eylemleri yapamazlar. Öldürmek için yarış içerisine giremezler. Hele Müslüman bir insan hiç olamazlar. Çünkü Müslüman bir insan, masum insanlara silah doğrultamaz, insanları öldüremez, öldürmeyi kutsayamaz. Öldüren ve öldürmek isteyenlere destek olamaz, ödün veremez. Onların maşası, tetikçisi olamaz. İnsan olamazlar, Müslüman insan asla olamazlar. Çünkü terör örgütünün planlayıp ortaya koyduğu eylemleri insanlar yapmaz. Müslüman insan hiç ama hiç yapmazlar. Ramazanda bayramda yapılanlara bakın.
    
     -Terör örgütü sıkıştı-
    
     Bazı kesimlerin terör örgütünün diliyle konuştuğunu savunan Bozdağ, Nerede insanlık- Hani barış diyordunuz- Hani başka şeyler söylüyordunuz. Türkiyeyi ve hükümeti suçluyordunuz. Ortaya çıkan vahşete bakın. Herkes her şeyi biliyor. Biz de her şeyi biliyoruz. Terör örgütü yok edilinceye kadar, terör bitinceye kadar Türkiyenin terörle mücadelesi kararlılıkla devam edecektir. Terör örgütü sıkıştı. İçeride de dışarıda da sıkıştı. Şu anda gündem değiştirmek için farklı eylemlerin içerisine girdi diye konuştu.
    
     -BDP PKK terör örgütünün uzantısıdır-
    
     Terör örgütünün propagandası sayılacak eylemlere bazı siyasetçilerin alet olduğunu anlatan Bozdağ, bunu bazı siyasetçilerin bilerek ve isteyerek yaptığını ileri sürdü.
     CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasına da değinen Bozdağ, şöyle devam etti:
     Bir milletvekili kaçırıldı. Kamuoyu günlerce bunu tartıştı. Milletvekili gelince, Arkadaşlar, gençler bana abi dediler dedi. Terör örgütünün propagandası mahiyetinde cümleler kurdu. Onları iyi gösterir anlamda laflar yaptı. Adeta terör örgütünün propagandasını yaptı. İşte propagandasını yaptığınız terör örgütü budur. BDPli milletvekilleri sarmaş dolaş oldular. Sonra gelip Mecliste konuşuyorlar. Barışın dilinden konuşuyorlar. Hangi barıştan bahsediyorsunuz. Öldürmekten başka bir şey bilmeyen, insan denemeyecek yaratıklara destek olan, onları kucaklayan, onlara güç veren onların yaptıklarını öven sizler terör örgütünün ortaya koyduğu bu vahşi cinayetlerden sonra ne yüzle millete dönüp bakacaksınız. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. BDP, PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. Terörle arasına bugüne kadar bir mesafe koymamıştır. Şiddeti ve terörü kınayıp lanetlememiştir. Son yaptığı açıklamada saldırıyı kınıyor, terör örgütünü ve teröristleri kınamıyor. Çünkü terörden beslenenler ve terör örgütünden güç alanları terörü kınamaları mümkün değil.
     BDPnin terörle arasına mesafe koyması gerektiğini yıllardır söylediklerini anlatan Bozdağ, BDPye teröristlerle aralarına mesafe koymaları çağrısında bulunarak, Terörü, teröristleri, terör örgütünü, terör eylemlerini, bunlara destek verenleri, bunları millet sevsin diye iyi göstermeye çalışanları da bir kez daha nefretle lanetliyorum dedi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Tevfik Işık
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER