Bilecikte okul sütü projesi

Bilecikte okul sütü projesi -Proje kapsamında Atatürk İlköğretim Okulunda öğrencilere süt dağıtıldı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte okul sütü projesi kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.
     Süt dağıtımında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, okul sütü projesinin 14 Hazirana kadar hafta da 3 gün devam edeceğini belirterek, projenin çocukların sağlıklı büyümesini, sağlıklı gelişimlerini sağlamaları ve süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla uygulandığını söyledi.
     Proje kapsamında okul müdürlerinin hizmet içi eğitime tabi tutulduğunu anlatan Can, Halk sağlığı ekiplerince projenin uygulandığı okullarda öğretmen, veli ve öğrencilere süt içmenin önemi düzenlenecek programlarla anlatılacak. Süt alerjisi olan çocuklara süt verilmiyor. Süt dağıtımında velilere gönderilen izin dilekçesiyle öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirildi. Bazı velilerin ayrıca çocuklarının süt içmemesi talepleri var. Süt dağıtımı tamamen velinin talebine bağlıdır. Kesinlikle hiçbir zorlama söz konusu değil. 73 okulda yürütülen proje toplam 12 bin 936 öğrenciyi kapsamaktadır. Süt alerjisi olan 100 öğrencimiz bulunmaktadır dedi.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan da çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için sütün önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade ederek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının birlikte yürüttüğü proje ile daha sağlıklı nesiller için okul sütü projesinin başlatıldığını bildirdi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş ise Türkiyede beslenme bakımından en büyük sorunlardan birisinin yeterli ve elverişli protein değerine sahip besinlerin insanlar ve çocuklar tarafından alınmamasından kaynaklandığını bildirdi.
     Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammed Akgül, Okul Müdürü İsmail Işık ve beraberindekiler, öğrencilere süt dağıttı.
     Öğrenciler, Biz geleceğiz, gelecek bizim. Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt için sloganıyla dağıtılan sütleri içti.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan-Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte okul sütü projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER