Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Yağcıdan "19 Mayıs" mesajı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunun nesilden nesile aktarmayı başaran milletlerin, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olduğunu bildirdi.
     Yağcı, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarihin dönüm noktalarından birinin, 19 Mayıs 1919 olduğunu belirtti.
     Bu tarihin, ulusal bağımsızlığa doğru atılan önemli bir adımın başlangıcı olduğuna işaret eden Yağcı, şunları kaydetti:
     "Atatürk, 19 Mayıs 1919da Samsundan başlattığı milli kurtuluş mücadelesini vatan sathına yaymış, Türk milletinin azim ve kararlılıkla birleşerek sahip çıktığı bağımsızlık inancının meşalesini yakmıştır. Atatürkün, Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği, yarınlarımızın güvencesi gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır. Genç nüfusa sahip olmak Türkiye için büyük imkandır. Özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun değerlerinden ve evrensel doğrulardan haberdar olan ve hayatın güçlüklerinin üstesinden gelebilecek, donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmek elbette ki çok önemli unsurdur. Bu sayede Büyük Önderin gösterdiği çağdaş uygarlığın üzerine çıkma hedefine ulaşacağımıza inanıyorum. Bu kutsal emanetin bilincinde olan gençlerimizle Bilecikimiz, Türkiyemiz, önüne çıkan her zorluğu aşabilecek güçtedir. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir."
    
     -Pazaryerinde "Haydi Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü"
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryerinde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Haydi Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü" yapıldı.
     İlçe Jandarma Komutanlığı önünde başlayan ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili İsmail Özkul, Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Kenan Kaya, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşların katıldığı yürüyüş, 4 kilometre sonra Esere göletinde sona erdi.
     Yürüyüşe katılanlara, "Güçlü Yarınlar İçin" yazılı ay-yıldızlı tişört ve şapkalar hediye edildi.
     Özkul, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, doğa bilincini kazandırmak ve insanların spora ilgisini artırmak amacıyla Gençlik Haftası dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER