Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Uygulamalı girişimcilik eğitimi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), KOSGEB ve İş-Kur işbirliğinde Uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.
     TSOdan yapılan açıklamada, KOSGEB Bilecik Hizmet Merkezi Müdürlüğünde bir araya gelen Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Aynur ve üye İbrahim Sak ile KOSGEB Bilecik Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Bahçe, Uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü imzalandığı kaydedildi.
     Globalleşen dünyada rekabetin yüksek hale geldiği ve rekabetle mücadelede girişimcilikin arttırılmasının kaçınılmaz olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Girişimciliğin ilk adımı olan Uygulamalı girişimcilik eğitimi 5-26 Nisan tarihleri arasında TSO hizmet binasında verilecektir. Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenen eğitimde kursiyerlere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında KOSGEB tarafından onaylanmış eğitim programı uygulanacak.
     Açıklamada, eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere girişimcilik sertifikası verileceği ve kursiyerlerin iş planlarının KOSGEB tarafından uygun görülmesi halinde 30 bin lira kadar hibeden ve 2 yıl geri ödemesiz makine, teçhizat ve donanım için 70 bin lira krediden faydalanabileceği bildirildi.
    
     -Gıda işletmelerine kayıt belgesi zorunluluğu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gıda işletmelerinin, kayıt belgesi yaptırması zorunluluğunun bulunduğu bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gıda üretimi, satış ve toplu tüketim yerlerinin 31 Aralıka kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine kayıtlarını yaptırmaları ve işletme kayıt belgesi almakla yükümlü olduğu kaydedildi.
     İşletme kayıt belgesi almayan gıda üretim yerleri hakkında 2 bin 560 lira, gıda satış ve toplu tüketim yerleri hakkında da bin 270 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER