Bilecik Kadın Konukevi imza protokolü

Bilecik Kadın Konukevi imza protokolü


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediye Başkanlığı, Bilecik Barosu ile Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü arasında Bilecik Kadın Konukevi için protokol imzalandı.
     Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, bu zamana kadar Bilecikte nadir de olsa şiddet gören kadınların çevre illerdeki sığınma evlerine gönderildiğini belirterek, yapılan yeni binayla Bilecike de kadın konukevinin kazandırılmış olduğunu söyledi.
     Aile içi şiddetin önlenmesi için toplumda oluşacak bilinç ve duyarlılığa ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:
     Temennimiz, bu konukevinin hep boş kalmasıdır ve kadına şiddetin olmamasıdır. Bu zamana kadar Bilecikte büyük sıkıntılar yaşamadık. Ancak böyle bir binanın varlığı da bu yöndeki ihtiyacı giderecektir. Kadın sığınma evini mecbur kalmadıkça kullanmayacağız. Bilecike kazandırılan bu binanın hayırlı olmasını diliyorum.
     Belediye Başkanı Selim Yağcı da kadın ve aile içi şiddet konusunda yerel yöneticilerin üzerlerine düşen görevleri yapmaya çalıştığını bildirdi.
     Kadın sığınma evinde 8 kişilik kontenjanın olduğunu anlatan Yağcı, ihtiyaç duyulması halinde yeni yerlerin açılması konusunda çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından protokol, Akpınar, Yağcı, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Muhammed Akgül, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur ve Sevgi Anneleri Derneği yetkilileri tarafından imzalandı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Kadın Konukevi imza protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER