Bilecik Ticaret Müdürlüğünün kurulması

Bilecik Ticaret Müdürlüğünün kurulması


BİLECİK (A.A) - Bilecik Ticaret Müdürlüğü görevine Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığında görevli Şinasi Baltanın vekaleten atandığı bildirildi.
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının il müdürlüklerinde görevli personelin bir kısmının Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl müdürlüklerine devrine ilişkin protokolün 12 Ekim 2012 yılında imzalandığı kaydedildi.
     İmzalanan protokol gereği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Ticaret Müdürlüğü görevine vekalet edecek personellerin, il müdürlüklerine kadrolarıyla devredildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde ticaret konuları ile ilgili olarak, İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün fonksiyonlarını yürütmek üzere 15 Kasım 2012 tarihinde Bilecik Ticaret Müdürlüğü kurulmuştur. İlimizde kurulmuş bulunan Ticaret İl Müdürlüğüne bakanlık onayı ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 86. maddesi uyarınca İl Müdürü olarak Şinasi Balta vekaleten atanmıştır. İl Müdürlüğümüz 15 Kasım 2012 tarihinden itibaren hizmet binası temin edilene kadar geçici olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermiş olup, daha sonra Bilecik Valiliği tarafından Müdürlüğümüze tahsis edilen Valilik hizmet binası içerisindeki yerine taşınmıştır ve halen faaliyetine devam etmektedir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik Ticaret Müdürlüğünün kurulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER