Bingölde 5. Çan Yayla Şenlikleri

Bingölde 5. Çan Yayla Şenlikleri -Şenlik, birbirinden ilginç yarışmalara sahne oldu -İlkel yöntemlerle yapılan ve yörede çıvrık olarak bilinen dönme tahterevalliye binen katılımcılar heyecanlı anlar yaşadı (Fotoğra


BİNGÖL (A.A) - Bingölde 5. Çan Yayla Şenlikleri yapıldı. Şenlik, birbirinden ilginç yarışmalara sahne oldu.
     Göltepesi Kalkınma ve Dayanışma Derneğince (GÖL-DER) Mergmir Yaylasında düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 5.Çan Yayla Şenlikleri ilginç yarışmalara ev sahipliği yaptı. Şenliğe katılan yaklaşık 3 bin kişi, kavak ağaçlarından kurdukları çardaklarda piknik yapmanın keyfini yaşarken, mahalli sanatçıların söylediği hareketli müzikler eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.
     Şenlik kapsamında düzenlenen at yarışı, şel (taş) atma, futbol turnuvası, yöresel oyunlardan (kazı-müftü), halay çekme yarışları renkli görüntülere sahne olurken, ilkel yöntemlerle yapılan ve yörede çıvrık olarak bilinen dönme tahterevalliye binen katılımcılar da heyecanlı anlar yaşadı.
     GÖL-DER Başkanı Hüsamettin Korkutata, tatil yapma imkanı olmayan yöre insanını bir araya getirerek, kaynaşma, tanışma ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu yıl beşincisini düzenledikleri yayla şenliklerinin, özlemi çekilen, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren güzel bir dayanışma örneği olduğunu söyledi.
     Her yıl temmuz ayının ilk haftasında bu şenliği düzenlediklerini belirten Korkutata, Şenlik kapsamında yarışmalar düzenliyoruz. Yarışlarla halkımızı eğlendirmeye, bu güzel ortamda insanları bir araya getirip kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz. Amacımız insanları buraya getirip bu güzel havayı teneffüs ettirmek. Bir diğer amacımız da buraya aileleri getirmek. Burada herkes pikniğini ve ortamını kursun ve eğlensin. Şenliğe gelenler, piknik yapıyor, halay çekiyor, yöresel oyunlar oynuyor. Güzel bir gün geçiriyoruz. Hedefimiz, şu anda günü birlik olarak kutlanan şenliğin süresini uzatmak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor dedi.
     Göltepesi köyü Muhtarı Bahattin Küçüköner de, şenlik kapsamında yapılan yöresel oyun ve yarışların vatandaşların büyük ilgisini çektiğini ifade etti. Özellikle at yarışına katılmak için çevre köylerden de çok sayıda yarışmacının geldiğini anlatan Küçüköner, Hep birlikte güzel bir gün geçiriyoruz diye konuştu.
     Şenlik yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde 5. Çan Yayla Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER