Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri

Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanlığına Sözen seçildi


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu başkanlığına Ziya Sözen seçildi.
     Bingöldeki şehit aileleri ve korucu derneklerinin bir araya gelerek kurduğu Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu 1. Olağan Genel Kurul toplantısı federasyon binasında yapıldı.
     Genel kurulda başkanlık seçimi için Ziya Sözen ve Bayram Kalan iki ayrı liste ile aday oldu. Kayıtlı 25 delegeden 22sinin oy kullandığı seçimde 17 oy alan Sözen federasyon başkanlığına seçilirken, diğer aday 5 oy aldı.
     Seçimin ardından konuşan Sözen, kendisini federasyon başkanlığına layık gören delegelere teşekkür ederek, bütün mesailerini köy korucuları, şehit aileleri ve gazilerin haklarını savunmak için kullanacaklarını söyledi.
     Türkiyede birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyen korucuların hep ezildiğini ileri süren Sözen, şöyle dedi:
     Dünyada korucular kadar ezilen ikinci bir camia yoktur. Korucuların sigortasız çalıştırılmalarını asla kabul etmiyoruz. Devletimiz köy korucularını sigortasız çalıştırarak suç işlemektedir. Bu yanlış yoldan dönülmediği takdirde yasalar, kanunlar ve kurallar çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Türkiyede sayıları 70 bini bulan bu kahraman camianın bu kadar suiistimal edilmesini asla kabullenemeyiz. Köy korucularımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde beraber hareket etmeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER