Binlerce kişi iftarda buluştu

Binlerce kişi iftarda buluştu -Sincikte düzenlenen geleneksel iftar yemeğine AK Parti Grup Başkanvekil Ahmet Aydın, milletvekilleri Yetiş ve Erdoğan ile çok sayıda davetli katıldı


ADIYAMAN (A.A) - Sincik ilçesinde geleneksel hale dönüştürülen iftar programı bu yıl milletvekillerinin katılımıyla başladı.
     Sincik Belediyesi ve Sincikli hayırsever iş adamlarının katkılarıyla her yıl geleneksel hale getirilen iftar programı bu yıl milletvekillerinin katılımıyla start aldı. Ramazan ayı boyunca her gün verilecek iftar yemeğinin ücreti hayırseverler tarafından karşılanacak. Her gün başka bir hayırseverin üstlendiği iftarda, o gün hangi hayırseverin yemeği olduğu salonda duyurulacak.
     Sincik ilçesinde bir hayırsever tarafından verilen ilk iftar yemeğine bin 500 kişi katıldı. İlçe merkezinde kurulan sofraya AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Reşat Turanlı, AK Parti İl ve İlçe yönetimi, muhtarlar ve çok sayıda Sincikli katıldı.
     İftar programı sonrası ilçe sakinlerine hitaben bir konuşma yapan partililer, ilçeye üç önemli müjde verdi.
     AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti olarak sincik halkı ile birlikte iftar açmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.
    
     -Omuz omuza iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz-
    
     Aydın, çok güzel bir atmosfer yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Çok güzel bir atmosfer ramazan ayı bu demek halkımız ile iç içe garibanı fakiri zengini fark etmez her kesimden insanla Sincikin merkezine köylerimizden gelenlerle, şehir merkezinde yaşayanlarla topyekun bir araya gelerek bu mutluluğu yaşamaya çalışıyoruz. Birlik kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştiren olaylar her birlikte omuz omuza iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iftar emeği geçen bütün Sinciklilere teşekkür ediyorum. Sincikin sorunları hakkın çok yoğun bir caba harcıyoruz.
     Sincik ilçesinde özelikle şu müjdeleri de vermek istiyorum ki sincik halkımızın gündeminde olan ve çok yoğun bir şekilde talep ettiği bir banka şubesinin açılmasın istiyorlardı. Banka şubesinin önümüzdeki yıl Sincikliler burada bir banka şubesinin görecekler. Yine Sincik ilçesinde bir hastane planladık. İnşallah sincik halkı burada çok modern bir hastane kavuşacaklarıdır. Tabi özelikle yol konunda geldik gördük yol çok ciddi manada genişlemiş ama asfalt aşamasına daha gelmemiş onunda ihalesi yapıldı ve yakın bir zamanda yolu bitireceğiz. Sincik ilçemizin su sorununu belediyemiz iller bankası ile bir projesi var ve bu proje başladı bunun takipçisi olacağız.
    
     -Milletvekilleri Yetiş ve Erdoğan-
    
     Milletvekili Murtaza Yetiş ise şunları dile getirdi:
     Ramazan ayında bir araya gelmemizde berberce birliğimizi kardeşliğimizi yenide yaşamaya vesile olan günler. Doğrusu bu iftarda da Sincikli haklımız ile birlikte çoluğu çocuğu ile 70 yaşındaki ihtiyari ile birlikte berber olmak son derece güzel bir olay. Öncelikle bu organize düzenleyen isimsiz kahramanımıza çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun bu da ayrı bir güzellik. Bu tür etkinlikleri fakirimizle zenginimizi bir araya geldiğimiz iftarların sadece Allah rızası için yapmak ve sadece onun rızası için insanları bir araya getirmek kadar güzel bir şeyin olmadığını biliyoruz.
     Milletvekili Mehmet Erdoğan da şunları kaydetti:
     Gönülleri huzurla dolsun kardeşlerimiz imanla dolsun ramazan ayının bereketi hepimizi kuşatsın. Sinciğin, bizim için ayrı bir yeri var. İnsanları mert delikanlı, AK partiye olan teveccüh çok daha farklı. Sincik ilçemiz Türkiyede birinci olmuştu. Bizim insanımıza ne kadar hizmet edilse ne kadar hizmet getirilse bunlar çok azdır. Yol sıkındıkları inşallah bitmek üzere önümüzdeki günlerde ramazan ayının sonu ile birlikte asfaltı dökülecek.
     Sincik hastanesi ile bakanımız bizlere söz vermişti hastane ile ilgili çalışmalarımız devem ediyor. Şuan uzman doktorlarımız görevlerinin başında. İçme suyu ile ilgili problemleri var bu da İller Bankasının destekleri ile yapılacak. Bunun için Sincik ilçemize ne yapsan az çalışmalar şuan görünüyor zaten.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Binlerce kişi iftarda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER