Bir çift göz gülsün diye

Bir çift göz gülsün diye -Samsunda lösemi tedavisi gören 10 yaşındaki Osman Kayayı, tedavi gördüğü evinde öğrenciler yalnız bırakmadı -Değerler Eğitim Projesi kapsamında Osmanı evinde ziyaret eden öğrenciler, arkadaşların


SAMSUN (A.A) - Samsunda lösemi tedavisi gören 10 yaşındaki Osman Kayayı, tedavi gördüğü evinde öğrenciler yalnız bırakmadı.
     Vezirköprü ilçesinin Ayvalı köyünde Arife ve Orhan Kayanın 4 çocuğundan biri olan ve 3 yıldır lösemi tedavisi gören Osman, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneğinın (LÖSAM) katkıları ile Samsunlu bir hayırseverin temin ettiği evde annesi ve babası ile kalarak iyileşme sürecini bekliyor.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde üç ay önce ağabeyinden alınan ilik nakledilen Osman, iyileşerek köyüne, kardeşlerine, öğretmenine ve arkadaşlarına kavuşacağı günleri sayıyor.
     Tedavi sürecinde enfeksiyondan korunabilmek için kalabalık ortamlardan uzak anne ve babası ile kendilerine temin edilen evde televizyon izleyerek zamanını geçiren Osmanın en büyük sıkıntısı ise yalnız kalmak.
     Lösemi tedavisi gören pek çok çocukla aynı kaderi paylaşan Osmanı öğrenciler yalnız bırakmadı.
     İlkadım Gazi Ortaokulunun başlattığı Değerler Eğitim Projesi kapsamında iki öğrenci, yanlarındaki velileri, öğretmenleri ve okul Müdürleri Aydın Peker ile Osman ve ailesini Bahçelievler Mahallesindeki evlerinde ziyaret etti.
     Osmana getirdikleri hediyeleri sunan öğrenciler, Osmanın bir an önce iyileşmesini dilediklerini söylediler.
     Okul Müdürü Peker ise AA muhabirine proje hakkında bilgi vererek, çocukların yardımseverlik ve merhamet duygularını geliştirmek istediklerini söyledi.
    
     -Yardımlaşma, merhamet gibi değerler ikinci planda kalıyor-
    
     Türk toplumunda yardımseverliğin, merhametin önemli değerler olduğuna, hasta ziyaretlerinin yapıldığına işaret eden Peker, şunları kaydetti:
     Çocuklarımız şehir hayatında yaşıyorlar. Okul-dershane-ev arasında geçen bu süreçte maalesef bu değerleri öğrenemiyorlar. Bunları sözlü olarak anlatmak da çok fazla bir şey ifade etmiyor. Hayat sadece okul ve ev arasında geçmiyor, hayat bundan ibaret değil. Kendi hayatları dışında farklı hayatlar var. Çocuklarımız bunları algılasın, anlasın, hayata bakış açıları değişsin istiyoruz. Para, mevki her şey değil. Çocuklarımız ne yazık ki yaşamın da getirdiği şartlarla, çok para kazanalım, çok itibarlı işimiz olsun, mevkimiz olsun istiyorlar. Hep bu değerler üzerinden gidildiği için bu yardımlaşma, merhamet gibi manevi değerler ikinci planda kalıyor. Biz de istedik ki böyle bir etkinlik yapalım. Aileye acil şifalar diliyorum. İlerleyen süreçte aynı aileyi tekrar ziyarete geleceğiz.
     Başlattıkları Değerler Eğitimi Projesi kapsamında LÖSAM ile belirledikleri 15 aileyi ikişer öğrenci ve velileri ile yıl boyunca ziyaret ederek, maddi ve manevi ailelerin yanlarında olacaklarını vurgulayan Peker, projelerinin diğer okullara da örnek olmasını diledi.
     LÖSAM Genel Sekreteri Kenan Öztürk de Samsunda ilik nakli yapılmaya başlanmasının ardından tedavi için Türkiyenin her yerinden çocukların aileleriyle Samsuna geldiklerini, tedavinin zorluklarının yanı sıra en büyük sorunlarının yalnızlık olduğunu vurguladı.
     Öztürk, tedavi sürecinde çocukların ve ailelerinin en çok morale ihtiyaç duyduklarının altını çizerek, ailelerin yalnız bırakılmamasını istedi.
    
     -İyi insanlar sayesinde güçlüklerin üstesinden geldik-
    
     Sorulara gülümseyerek ve başını sallayarak yanıt veren Osman ise, ziyaretten mutlu olduğunu ifade etti.
     Anne Arife Kaya ise yalnız olmadıklarını görmenin kendilerine moral verdiğini, ziyaretten son derece mutlu olduklarını söyledi.
     Osmanın en çok köydeki kardeşlerini, öğretmenini ve arkadaşlarını özlediğini belirtmesi üzerine ise okul müdürü Peker, doktorlarının uygun göreceği bir zamanda, tahsis edecekleri otomobille Osmanı köyüne götürecekleri sözünü verdi.
     Baba Orhan Kaya da oğlunun tedavi sürecinde pek çok güçlükle karşılaştıklarını ancak iyi insanlar sayesinde güçlüklerin üstesinden geldiklerini dile getirdi.
     Kaya, Son üç aydır köyüme gitmedim. Hastanede devamlı sedyelerin üstünde kaldım, zorluklar çektik. Osman da şimdi çok iyi. İnşallah iyileşince memleketimize döneriz. Bize yardımcı olanlardan Allah razı olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Dilek Sezen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bir çift göz gülsün diye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER