Bismilde kaligrafi ve görsel sanatlar sergisi

Karayollarında durum


ANKARA (A.A) - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
     Karayolları Genel Müdürlüğünün Günlük Yol Durumu Bültenine göre, Sivas-Ulaş-yolunun 13. kilometresindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 14.30-17.30 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
     İznik-Mekece yolunun 2-15. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle 10 Temmuz 2012ye kadar yol araç ve yaya trafiğe kapalı olacak ve ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanacak. İznik-Mekece yolunu kullanacak sürücülerin belirtilen tarihler arasında alternatif olarak Otobüs, Kamyon ve Tırlar için İznik-Yenişehir-Bilecik-Ankara, İznik-Yenişehir-Bursa, İznik-Yenişehir-İnegöl-Eskişehir, Sakarya-Bilecik-Yenişehir-İznik ve İzmit-Yalova-Orhangazi-İznik yolu ile otomobil ve küçük araçlar için Yalova-İznik-Beşevler-Araputçu-Osmaneli-Bilecik ve Bursa-Yenişehir-Bilecik yolunu kullanmaları gerekecek.
     TEM Otoyolu ve bağlantı yollarının Çamlıca-Gebze güzergahındaki üstgeçit köprülerinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 08.00-18.00 saatleri arasında her iki yönde (Ankara ve İstanbul) bir şerit trafiğe kapatılacak, ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.
     İnegöl-Bozüyük yolunun 59-64. kilometre arasındaki Mezit Tünelinde elektrik onarım çalışmaları nedeniyle Bozüyük-İnegöl istikameti trafiğe kapatılırken, ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Kastamonu-İnebolu yolunun 2-5. kilometre arasındaki (Toprak Köprü Mevkii) köprü yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
     Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 74-75.kilometreleri arasında bulunan Mezit-7 Köprüsü prefabrike kiriş montajı çalışmaları nedeniyle 12-13 Mayıs 2012 tarihleri 08.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.
     Mersin-Adana yolunun Adana şehir geçişindeki Havaalanı Köprülü Altgeçit Mevkiinde köprülü kavşak yapım çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılırken, ulaşım yan yollardan ve servis yolundan kontrollü olarak sağlanıyor.
     Ankara Çevre Otoyolunun Eskişehir Kavşağı ile Sincan Kavşağı arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti ile birlikte Ayaş Kavşağı ve Eryaman Kavşağının İstanbul yönü ayrım ve katılım kolları da taşıt trafiğe kapatıldı. Otoyolu kullanmak isteyen sürücülerin Susuz Kavşağını kullanmaları gerekiyor.
     Anadolu Otoyolunun Ankara Çevre Otoyolu Kavşağı ile Akıncı Gişeleri Kesimi 31-35. kilometreleri arasında köprü yapım çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
     Anadolu Otoyolunun Kocaeli-İstanbul kesimi Gültepe ve Korutepe Tünelleri Mevkiinde kuzey taşıma yolunda (İstanbul yönü) depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 23.00-07.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılarak ulaşım Kandıra Kavşağından D-100 yoluna yönlendiriliyor.
     İkizdere-İspir yolunun 22-44. kilometreleri arasındaki Ovit Dağı mevkiinde çığ tehlikesi nedeniyle can ve mal emniyeti bakımından 17.00-07.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılmakta olup, 07.00-17.00 saatleri arasında ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
     Sivas-Ulaş-Kangal yolunun 11-18. kilometreleri arasındaki Taşlıdere Mevkiinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılıyor.
     Havran-Balıkesir yolunun 52. kilometresinde (Balya Ayrımı) patlatmalı bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle yarın 13.00-18.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Söke-Milas yolunun 0-15. kilometreleri arasında (Muğla İl Sınırı-Bafa Gölü Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
     Beyşehir-Seydişehir yolunun 41-50. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.
     Anadolu Otoyolunun İstanbul-Kocaeli kesimi Korutepe ve Gültepe Tünelleri mevkiinde güney taşıma yolu (Ankara yönü) depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 23.00-07.00 saatleri arasında tamamen kapatılarak ulaşım Batı İzmit Kavşağından D-100 yolunu yönlendirilecek.
     TEM Otoyolunun Gebze Köprülü Kavşağı-İzmit Doğu Kavşağı arasında asfalt çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti ulaşıma kapatılarak çalışma mahalline göre uygun kavşakta trafik D-100 Yoluna yönlendirilecek, çalışma Pazartesi-Perşembe günleri 22.00-07.00, Cuma günü 24.00-07.00, Cumartesi günü 22.00-11.00 saatleri arasında yapılacak.
     Anadolu Otoyolunun Yeniçağa Kavşağı ile Gerede Kavşağı Kesimi 6-12. kilometreleri arasında üstyapı çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanıyor. Ayrıca İstanbul istikametinden Dörtdivana gitmek isteyen sürücülerin Yeniçağa Kavşağını kullanmaları gerekiyor.
     Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.
     Korkuteli-Antalya yolunun 16-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç mevkii, Boğayokuşu mevkii ve Karaltı mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
     (Söke-Milas) Ayr.-Akbük-Didim yolunun 6-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılı olacak.
     Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılırken, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor.
     (TAM-NİF)
<< Önceki Haber Bismilde kaligrafi ve görsel sanatlar sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER