Bitliste hayvanseverlerden kan bağışı kampanyası

Bitliste hayvanseverlerden kan bağışı kampanyası


BİTLİS (A.A) - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Kızılay ve Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi işbirliğince, kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Hayvanseverler tarafından başlatılan, Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezindeki (AVM) kan bağışı kampanyasına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     HAYTAP Üyesi Dr. Damla Şahin, insan ve hayvan ayırımı yapmadan, tüm canlılara merhamet sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.
     Kan bağışı kampanyasının, HAYTAP tarafından belirlenen pilot illerde eş zamanlı başlatıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Gün boyunca devam eden kampanyamıza, vatandaşlarımız ilgi gösterdi. Kampanyada 70 ünite kan topladık. İnsan ve hayvan ayrımı yapmadan, tüm canlılara merhamet sloganıyla yola çıktık. Orman ve Su İşleri Bakanlığının hazırladığı ve özellikle köpeklerin katliamına yol açacak yasayı, asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda bize zorla Hayırsız Ada olayını tekrar yaşatmak istiyorlar. Kan bağışı kampanyamıza katılan herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste hayvanseverlerden kan bağışı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER