Bitlis milletvekilleri muhtarlarla bir araya geldi

Bitlis milletvekilleri muhtarlarla bir araya geldi


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, mahalle ve köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
     Beşminare Restoranda düzenlenen kahvaltıda konuşan Demiröz, kentteki yoğun kara rağmen, köy yollarının bir çoğunun açık olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
     Allahın bir nimeti olan kara, Bitlisliler olarak alıştık diyen Demiröz, şöyle konuştu:
     Artık eskisi gibi köy yollarını açmakta fazla zorlanmıyoruz. Belediye ve özel idare ekipleri, çok daha seri bir şekilde yollarımızı açıyor. Sizler köylerde ve mahallelerde devletin temsilcisi olarak bulunuyorsunuz. Sizlerin fikrini ve düşüncelerini almak bizim için çok önemli. Düşüncelerinizden ve fikirlerinizden hareketle yola çıkacağız. Bitliste yatırımlar devam ediyor. Son 80 yıldır ihmal edilen Bitlis, 10 yılda aldığı pay diğer şehirlere göre fazla. Ama yeterli değil. Yetkili bakanlıklarla görüşmeler halindeyiz. Sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarımızı belli programlar dahilinde yürütüyoruz.
     Kiler ise, köylülerin ve mahallelilerin sorunlarını öğrenip, çözmek amacıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.
     Köylülerin, içme suyu ve yol sorunu çözmede büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Kiler, köylülerin sıkıntılarını gidermek için canla başla çalıştıklarını kaydetti.
     Ayrıca Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Bitliste de işsizlik sorununun bulunduğunu belirten Kiler, Bunu çözmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Bitliste 2011 yılında 300 kişi, geçen yıl da 2 bin kişiyi istihdam etmiştik. Bu yıl da aynı programın ilimizde uygulanması konusunda yoğun görüşmeler yaptık. Geçen yıl aldığımız kontenjanı bu yıl da aldık. Proje kapsamında başta milli eğitim olmak üzere, diğer kamu kuruluşları ve belediyelerimizde birçok işsizi istihdam edeceğiz dedi.
     Ardından Kiler ve Demiröz, muhtarların sıkıntılarını dinledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis milletvekilleri muhtarlarla bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER