Bitlisli atletlerin başarısı

Bitlisli atletlerin başarısı -Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven: -Bu yıl atletizm branşında 3 sporcumuz milli takıma girdi


BİTLİS (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, bu yıl atletizm branşında 3 sporcunun milli takıma girdiğini söyledi.
     Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli atlet Sönmez Dağın geçtiğimiz günlerde Eskişehirde yapılan 43. Balkan Pist Şampiyonasında, genç erkekler kategorisinde Balkan Şampiyonu olduğunu bildirdi
     Milli atletin 5 bin metrede mücadele ederek, şampiyonluğu elde ettiğini belirten Güven, şunları kaydetti:
     Bu sporcumuz başarıya doymuyor. İlimizde tartan pist ama bu sporcumuz tartan pistte şampiyon oldu. Sporcumuz önceden dağ krosunda birinci oluyordu. Biz buna alışmıştık. Ancak ilimizde tartan atletizm pistinin olmamasına rağmen ülkemizi bu alanda temsil ederek Balkan Şampiyonu olması çok büyük bir başarıdır dedi.
     Bitliste bir tartan pist kazandırmayı planladıklarını ifade eden Güven, sporcuların kamp ve antrenmanlarını kentte yapması için çaba göstereceklerini söyledi.
     Bitlisli atletlerin bundan sonra pistlerde koşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Güven, Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Atletizm İl Temsilcisi Fadıl Karanın sporcuları pist yarışmalarına hazırladığını bildirdi.
     Pistin olimpik bir spor branşı olmasından dolayı, sporcuların Gençlik ve Spor Bakanlığının ödül yönetmeliğinden ve diğer imkanlarından faydalandığını bildiren Güven, Pist olimpik bir spor branşı olduğu için, alınan başarılar kayda değer bulunuyor ve sporcuların için geleceği için dönüşümü oluyor. Ayrıca sporcular bakanlığımızın ödül yönetmeliğinde ve imkanlardan direk yararlanıyor. Dağ krosu olimpik olmadığı için sporcularımız dünya şampiyonu olsalar dahi ödül yönetmenliğinden yararlanamıyor. Bu nedenle pistlere ve teknik branşlara yöneldik dedi.
     Güven, 2013 yılında cirit, gülle ve disk atma branşları için eğitici bulmaya çalışacaklarını ve kentteki bu eksikliği de gidereceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Bitlisli atletlerin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER