Boluda kentsel dönüşüm çalışmaları

Boluda kentsel dönüşüm çalışmaları -Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait lojmanların yıkımına başlandı -Bolu Valisi Özçimen: -Depremde insanların ölebileceği binaları yıkacağız


BOLU (A.A) - Boluda kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait lojmanların yıkımına başlandı.
     Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince il genelinde hasarlı ve risk taşıyan kamu binaları tespit edildi. Sağlık Mahallesinde düzenlenen törenle risk taşıdığı belirlenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait 5 katlı ve 10 daireli lojmanın yıkımına başlandı.
     Törende konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, çok önemli bir başlangıç yaptıklarını, Türkiyede 30u aşkın ilde yıkımların başladığını söyledi.
     Buradaki sembolik yıkımla şunu ifade etmek istiyoruz, kendi binamızı bile yıkıyoruz diyen Özçimen, Tespit ettiğimiz, içinde oturulması doğru olmayan, depremde insanların ölebileceği binaları yıkacağız. Köyde, kentte, kamu ve özel bütün binaları kontrolden geçireceğiz. Şu anda 3 ekip kuruldu. Bir ekip daha kurduktan sonra sürekli olarak çalışma yapılacak şeklinde konuştu.
     Bolunun fay hatları üzerinde yer aldığını anımsatan Özçimen, deprem için güvenli binalara ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.
    
     -Bolu Belediye Başkanı Yılmaz-
    
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise kentsel dönüşümün milat olarak adlandırılan çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, Deprem riski olan yerlerde depreme dayanıksız binaların tamamının yıkılmasıyla ilgili çalışmaya dünyada hiçbir ülkenin bu çapta girebilecek cesareti olmamıştır. Önce kamu binaları, daha sonra özel binalar tamamen yıkılarak, dönüşüm projesinde en iyi neticeyi alacak çalışmalar başlayacak diye konuştu.
     Bolu Müftüsü Mehmet Şahinin okuduğu duanın ardından Vali Özçimen ve Belediye Başkanı Yılmaz, iş makinesiyle lojmanlara ilk kepçeyi vurdu.
     Bolu Valiliğince kurulan 4 ekibin il genelindeki hasarlı binaları tespit edeceği belirtildi.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boluda kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER