Boluda sağanak ve dolu, tarım arazilerine

Boluda sağanak ve dolu, tarım arazilerine zarar verdi -Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Öztürk: -Sağanak ve dolu nedeniyle Mudurnuda 6 köyde yaklaşık 40 hektar tarım alanı zarar gördü


BOLU (A.A) - Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Öztürk, sağanak ve dolu nedeniyle Mudurnu ilçesindeki 6 köyde 40 hektar tarım alanının zarar gördüğünü söyledi.
     Mudurnuda dün etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle Samsaçavuş, Karşıköy, Orman Pınar, Hacımusalar, Gövören ve Gelinözü köylerindeki tarım arazilerinde zarar oluştuğu belirtildi.
     Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde hasar tespit çalışması yapıldığını kaydederek, Köylerde inceleme yapan ekipler gerekli raporları tuttu. 6 köyde yaklaşık 40 hektar tarım alanının zarar gördüğü tespit edildi. Bunlardan 3 hektarı sebze, 37 hektarı ise buğday, yulaf, arpa, fiğ, korunga ve silajlık mısır alanı. Tarım arazisi zarar gören çiftçilere gerekli olan konularda yardımlar yapılacak dedi.
     Çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyaran Öztürk, afet durumlarında sigortası olan çiftçilerin zararlarının tamamının karşılandığını, sigortası olmayan çiftçilerin ise zor durumda kalabileceklerini ifade etti.
     Samsaçavuş köyü Muhtarı Mehmet Alıç ise aniden başlayan sağanak ve dolu nedeniyle köyde 30 çiftçinin tarım arazisinin zarar gördüğünü belirterek, Köyde herkes ağlayacak duruma geldi. Geçim kaynağı olan sebze ve domatesçilik bitti sayılır. Dağdan gelen mil ve çamur tarlaları ne var, ne yok doldurdu. Emekler boşa gitti. 50 bin kök domates ekmiştik. 50 bin lira zararım var, en az 200 ton domates çıkacaktı. Devletten borç alarak yaptığımız işimizde destek verilmesi ve borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz, çok mağduruz diye konuştu.
     Sağanak ve dolu nedeniyle ürünleri zarar gören Mehmet Hekimoğlu Hayrettin de yetiştirecekleri ürünlerle borçlarını ödeyeceklerini, tarlalarda satacak ürün kalmaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyledi.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boluda sağanak ve dolu, tarım arazilerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER