Bor çalışanlarından 6 bin üniteden fazla

Bor çalışanlarından 6 bin üniteden fazla kan bağışı -Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü çalışanları, 1991 yılından bu yana 4er aylık periyotlarla düzenli olarak kan bağışında bulunuyor -Çalışanların bugüne kadar yaptığı bağışın 6 bin ünite


BALIKESİR (A.A) - Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü çalışanları, 1991 yılından bu yana 4er aylık periyotlarla düzenli olarak kan bağışında bulunuyor.
     Balıkesir Kızılay Kan Bağışı Merkezinden doktor İsmail Süleyman, yaptığı açıklamada, bugüne kadar kadar işletmeden alınan kan bağışı ünite sayısının 6 binden fazla olduğunu belirtti.
     Kanın öneminin giderek daha iyi bilindiğini dile getiren Süleyman, şöyle dedi:
     Bizim sloganımız, kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Biliyoruz ki, şu anda bile çok sayıda insan, hayatta kalabilmek için kan bekliyor. Bunun önemini bilen Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü, 1991 yılından beri bünyesinde kan bağışı kampanyasını devam ettiriyor. Kan, tek kaynağı insan olan, başka bir kaynaktan elde edilemeyen, çok değerli bir ilaçtır. İşletme Müdürü Bilal Ambara desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
     Ambar ise çalışanlarına örnek olmak için her zaman ilk önce kan bağışında kendisinin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Düzenli olarak 4er aylık periyotlarla 1991 yılından beri kan bağışında bulunuyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da bağışlarımız sürecek. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bu konuda Kızılay ekipleri önemli bir görev üstlenerek kan bağışında hem halkı bilinçlendiriyor hem de ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Bizler de yapılan bu çalışmalara destek vermeliyiz. Zaman zaman bizlerin de yakınları hastanede tedavi olabiliyor kana ihtiyaç duyabiliyor. Ülkemizdeki kan ihtiyacının karşılanmasında bence herkese görev düşüyor. Sağlıklı herkesin, 4 ayda bir ya da yılda bir kez kan vermesi gerekir. Kan bağışını alışkanlık haline getirmeliyiz.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bor çalışanlarından 6 bin üniteden fazla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER