Bosna Hersekin eski Cumhurbaşkanı Silajdzic Gaziantepte:

Bosna Hersekin eski Cumhurbaşkanı Silajdzic Gaziantepte: -"Türkiye, gerek halkıyla gerek devletiyle insani yardımın olabilecek en üst boyutlarını sunuyor" -"Türkiye, yüzyıllar sonra bile hatırlanabilecek tarihi bir süreçten geçiyor


GAZİANTEP (A.A) - Bosna Hersekin eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic, Suriye olaylarına ilişkin, "Türkiye, gerek halkıyla gerek devletiyle insani yardımın olabilecek en üst boyutlarını sunuyor" dedi.
     Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) misafir öğretim üyesi olarak Gaziantepte bulunan Silajdzic, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, AK Parti MKYK Üyesi ve HKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen ile bir kafede bir araya geldi.
     Güzelbeyin kentle ilgili sunum yaptığı etkinlikte konuşan Silajdzic, Gaziantepte yabancılık çekmediğini belirterek, "Sizler de Bosna Herseke gelirseniz benim gibi yabancılık çekmezsiniz" dedi.
     Türkiyenin Suriye halkına ilişkin tutumunu değerlendiren Silajdzic, Türkiyenin Suriye halkına yardım eli uzatmaktan kaçınmadığını söyledi.
     Türk halkının Suriyelilere "mülteci ya da sığınmacı" yerine "misafir" olarak bakmasının dikkatini çektiğini ifade eden Silajdzic, şöyle konuştu:
     "Türkiye, yüzyıllar sonra bile hatırlanabilecek tarihi bir süreçten geçiyor. Suriyedeki olaylar hepimizi üzüyor. Bu olaylar karşısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin gerekse de Türk insanının tavrı takdire şayandır. Türkiye, gerek halkıyla gerek devletiyle insani yardımın olabilecek en üst boyutlarını sunuyor. Suriyeden gelmiş insanlar kendilerine sığınmacı ya da mülteci adı verdiği halde Türkiyede hiç kimsenin onlara bu ismi vermediği dikkatimden kaçmadı. Sizler Suriyeden gelmiş bütün insanlara misafir diyorsunuz. Bu da sizin onlara bakış açınızı, zihniyetinizi en iyi gösteren örnektir."
     Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile Şahinbey Kaymakamı Uğur Turanın da katıldığı etkinlikte, Güzelbey, Silajdzice bakır işleme kap içerisinde fincan hediye etti.
    
     -Slajdzic, öğrencilere ders verecek-
    
     Silajdzic, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak ders verecek.
     Dünyanın çeşitli ülkelerinde seminerler veren Silajdzic, 19-26 Nisanda HKÜ öğrencileriyle buluşacak, 22 Nisanda "Yitik değerler" başlıklı sunum gerçekleştirecek.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bosna Hersekin eski Cumhurbaşkanı Silajdzic Gaziantepte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER