Boşnak din adamı Brzina, Darendeyi ziyaret

Boşnak din adamı Brzina, Darendeyi ziyaret etti -Brzina: Türkiye bizim kökümüz ve manevi toprağımızdır


MALATYA (A.A) - Bosna Hersekli din adamlarından Halil Hulusi Brzina, Darende ilçesini ziyaret etti.
     Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateşin konuğu olarak ilçeye gelen Brzina, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi ve tarihi yapıları gezdi.
     Türkiyeye gelmek için uzun zamandır beklediğini anlatan Brzina, Şimdiye kadar birkaç fırsat kaçırdım çok şükür isteğime kavuştum. Türkiye bizim kökümüz ve manevi toprağımızdır. Bir de biz Boşnaklar olarak elhamdülillah Osmanlıya bağlıyız. Bu yüzden Türkiyeye, Darendeye gelerek tanımaktan büyük memnuniyet duydum diye konuştu.
     Türkiyede geçmişe büyük bir saygı olduğunu ifade eden Brzina, tarihin derinliklerinden gelen eserleri bugün hala ayakta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Darendeyi dostları vesilesiyle uzaktan tanıdığını kaydeden Brzina, ilçenin kendisini etkilediğini belirtti. Mimari, coğrafi, kültürel ve manevi pek çok güzelliği burada bir arada görmenin mümkün olduğunu dile getiren Brzina, Yerleşim ve nüfus olarak küçük olmasına rağmen, manevi ortamları, iyi insanları ve hizmetleri herkesi yakından etkiliyor. Buraya hayran kaldım. Burayı özellikli kılan Hulusi Efendi Vakfının insanlığa kazandırdığı hizmetlerdir. Darendeyi aydınlatmış, yüceltmiş ve ileriye taşımış. Herkesin burayı mutlaka görmesini tavsiye ediyorum ifadelerini kullandı.
     Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesini de ziyaret eden Brzina, Şehitler çok değerli olan hayatlarını Allah için feda ettiler. Bosnada, Çeçenistanda, bugün Suriyede ve bütün dünyadaki şehitler, insanları için canlarından geçti, ödül olarak da Allah onlara cenneti mekan olarak hazırladı dedi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Boşnak din adamı Brzina, Darendeyi ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER