Bozok Üniversitesinde bahar şenliği coşkusu

Bozok Üniversitesinde bahar şenliği coşkusu


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen bahar şenliği etkinlikleri törenle başladı.
     Lise Caddesinde Sorgun Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Cumhuriyet Alanında şenlik meşalesinin Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından yakılmasıyla devam etti.
     Rektör Uçar, törende yaptığı konuşmada, şenlik programı kapsamında konser programları, eğlenceler ve tiyatro gösterilerinin yer aldığını ve öğrenciler tarafından sergiler açılacağını belirterek, etkinliğin 3 gün devam edeceğini bildirdi.
     Geleneksel hale gelen bahar şenliği etkinliğinin her geçen yıl daha iyi noktalara gelmesi için çalışıldığını ifade eden Uçar şunları söyledi:
     "Geçmiş yıllara oranla çok daha fazla sayıda ve daha şenlikli bir şekilde etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda 2011de 50, 2012de aynı dönemde 71 tane etkinlik varken şuanda içinde bulunduğumuz tarihe kadar 86 tane sosyal kültürel faaliyetler gerçekleştirdik. Sayısı da her geçen gün artıyor. Buda üniversitenin şehre katkı yaptığını ve şehirle bütünleşme adına sosyal kültürel gelişime yapmış olduğu katkıyı gösteriyor. Bu yıl tiyatro gösterilerimiz konserler, sergilerimiz, öğrencilerimizin müzik topluluklarının konserleri, kampüs alanımıza kurulan lunaparkımız ile Yozgatta renkli görüntülere ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum."
     Hatayın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen saldırılar dolayısıyla şenliklerdeki bazı etkinlikleri iptal ettikleri anlatan Uçar, "Ülkemizin şuan içinde olmuş olduğu durum ve olaylardan dolayı bahar şenliklerinin iptal edilip edilmemesi konusunu konuştuk. Fakat dönem sonunda öğrencilerimiz büyük bir hevesle bugünleri bekliyorlar. Dolayısıyla bizde tamamen iptal etmek yerine daha sade bir törenle sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında bahar şenliğimizi değişikler yapıp bugün başlatmış oluyoruz" dedi.
     Daha sonra, Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen spor şenliği etkinliklerinde başarılı olan farklı branşlarda takımlara kupaları Rektör Uçar ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından verildi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesinde bahar şenliği coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER