Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Jardim:

Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Jardim: -Gaziantep ile Brezilya ilişkileri daha çok ve sıkı gelişecek


GAZİANTEP (A.A) - Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim, Gaziantep ile ilişkilerinin bundan sonra daha çok ve sıkı gelişeceğini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Jardim, Gaziantep Fahri Konsolosluğunun açılışı için geldiği kentte Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi de makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Jardim, Gaziantepe ikinci ziyareti olduğunu belirterek, Türkiyenin en büyük pet şişe üreticilerinden Köksan A.Ş içerisindeki fahri konsolosluk biriminin açılışını gerçekleştirdiklerini ve resmi olarak Murat Kökoğlunu Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgesi için fahri konsolos ilan ettiklerini aktardı.
     Gaziantepte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Jardim, Türkiye ile Brezilya arasında yaşanan ilişkiler hakkında bilgi verdi.
     İki ülkenin diyalog açısından altın çağını yaşadığını, bununla yetinmeyeceklerini, bu rüzgardan yararlanarak ilişkileri daha yüksek rakamlara ve seviyelere çıkarmak istediklerini belirten Jardim, Gaziantep ile Brezilya ilişkileri daha çok ve sıkı gelişecek. Somut ilişkileri geliştirmek için birbirimizi iyi tanımamız lazım. Gaziantep bir sanayi, turizm ve kültür kentidir. Turizm için de iş adamlarının gelmesi ve yatırımlar yapması gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantepte Brezilya Konsolosluğunun açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.
     Güzelbey, iki ülke arasında tesis edilen ortak ilişkilerin geliştirilerek devam ettirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
     Fahri Konsolos Murat Kökoğlu ise kendisini ve heyeti kabul eden Güzelbeye teşekkür ederek, Benim burada en büyük hedefim Türk sanayicileri ile Brezilyalı sanayiciler arasında koordinasyonu sağlamak. Ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin arttırılmasını sağlamak değerlendirmesini yaptı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Jardim: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER