Briç

Briç -2012 Güneydoğu Açık İkili Briç Şampiyonası Gaziantepte başladı


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Briç Federasyonunun düzenlediği, 2012 Güneydoğu Açık İkili Briç Şampiyonası Gaziantepte başladı.
     Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan ve 2 gün sürecek olan organizasyonda, Türkiyenin çeşitli illerinden katılan yaklaşık 250 kişi mücadele ediyor.
     Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı, şampiyonaya ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğunun kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.
     Güneydoğu Anadolu Bölgesinin birçok ilinde briç oynandığını ifade eden Antalyalı, Özellikle Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa bunların başında gelen illerimiz dedi.
     Federasyon olarak briçi Türkiyeye yaymanın kendilerinin temel görevi olduğunu aktaran Antalyalı, Bu nedenle Güneydoğuda turnuva yapmaya özen gösteriyoruz. 3 yıldır da yapıyoruz. Tabii ki bunun ayrı bir önemi var. Organizasyonun Zeugma Müzesi gibi ülkemizin göz bebeği bir müzede yapılması bizler için ayrıca heyecan verici diye konuştu.
     Antalyalı, turnuvaya Türkiyenin birçok ilinden 250 kişinin katıldığını söyledi.
     İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Gaziantepin müzeler şehri olarak anıldığını ifade eden Aykanat, Zeugma Mozaik Müzesinin Avrupa Yılın Müzesi aday listesinde bulunduğunu bildirdi.
     Antalyalının da oynadığı briç turnuvası, hakemin verdiği startla başladı.
     Turnuvanın yarın ödül töreniyle sona ereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER