BTSden gar eylemi

BTSden gar eylemi -BTS, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının demiryolu taşımacılığının devamının sağlanması, Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı hatlarının demiryolu taşımacılığına kapatılmaması için toplanan 15 bin imzayı kapsayan


ANKARA (A.A) - Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının demiryolu taşımacılığının devamının sağlanması, Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı hatlarının demiryolu taşımacılığına kapatılmaması için toplanan 15 bin imzayı kapsayan dosyayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına teslim etti.
     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önünde, BTS adına açıklama yapan sendika Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Marmaray Projesiyle tren işletmeciliğinin ikinci plana atılarak Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının devreden çıkarma projelerinin geliştirildiğini iddia etti.
     Marmaray Projesinin amacının denizle bölünmüş demiryolu hatlarının bütünleştirilmesiyle TCDDnin işlevinin kesintisiz devamının sağlanması olması gerektiğine dikkati çeken Demirkol, Mevcut banliyö sistemlerinin modernleştirilerek kentiçi toplu taşımaya olan katkısı devam etmelidir. İstanbulun tarihi hafızasına kazınmış bu garların işlevlerini yitirmeden, gerekli iyileştirmeler yapılarak korunmaları gerekir dedi.
     Hızlı tren işletmeciliğine geçen TCDDnin kent içindeki garlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Demirkol, trenlerin kent merkezine ulaşmaları için kent merkezinde ana garların olmasının hızlı tren işletmeciliği için şart olduğunu söyledi.
     Grup daha sonra topladığı Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının demiryolu taşımacılığının devamının sağlanması, Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı hatlarının demiryolu taşımacılığına kapatılmaması için toplanan 15 bin imzayı kapsayan dosyayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teslim etti.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER