Bu at, ağzıyla kapısını açıyor

Bu at, ağzıyla kapısını açıyor -Konyada binicilik tesisindeki Rokset isimli atın, yalnız kaldığında ahırının kapı kilidini ağzıyla açması görenleri şaşırtıyor -Atın sahibi lise öğrencisi Merve Menekşe: Kapı kilidinin inc


KONYA (A.A) - Rıfat Yerlikaya / İbrahim Yozoğlu - Konyada bir binicilik tesisindeki Rokset isimli atın, yalnız kaldığında ahırının kapı kilidini ağzıyla açması görenleri şaşırtıyor.
     Kent merkezinde babasına ait binicilik tesisindeki Rokset isimli atın sahibi, lise 3. sınıf öğrencisi Merve Menekşe (18), AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlara büyük merakı olan babasının 16 yıl önce bu binicilik tesisini açtığını söyledi.
     Babasındaki at sevgisinin zamanla kendisine de yerleştiğini ifade eden Menekşe, hafta sonları ve okul çıkışlarında tesise gelerek atlarla ilgilendiğini anlattı.
     Yaşı ilerlediğinde babasının Rokset isimli atı satın alarak, kendisine hediye ettiğini dile getiren Menekşe, Engel atlama atı olan Rokset, yaklaşık 4 yıldır bizde. Bu süre içinde bana ve ortama çok çabuk alıştı. Çok akıllı bir havyan dedi.
    
     -Arkadaşlarının kapısını da açıyor-
    
     Menekşe, Roksetin kendisine alıştıkça olağanüstü şeyler yapmaya başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bir gün ahırdan çıkıp tesisin içinde başıboş gezdiğini fark ettik. İlk başlarda Roksetin kapısını bir çalışanın açtığını ya da kapısının iyi kapanmadığını düşündük. Yani artık biri kasıtlı olarak salıveriyor diye düşünmeye başladık. Ondan sonra ne oluyor diye gizlice izledik ve kapısını ağzıyla açtığını gördük. Babam yıllardır atlarla ilgilenir ama o dahil tüm çalışanlar hayretler içinde kaldık. Kapı kilidinin ince bir ayarı var. Rokset o ayarı da çözmüş. Hatta canı sıkılınca ahırdaki diğer arkadaşlarının kapısını açarak, onları da dışarı çıkarıyor.
    
     -Hayvanseverler, tesise izlemeye geliyor-
    
     Roksetin tesiste gezdiği sırada kimseye zarar vermediğini, bir süre sonra yine ahırına girdiğini belirten Menekşe, küçük çocuklarıyla birlikte gelenlerin tek başına dolaşan Rokseti gördüklerinde ilk önce korktuklarını, ancak durumu anlattıklarında korkunun yerini şaşkınlığa bıraktığını aktardı.
     Atın bakıcısı Halil İbrahim Kolcu (17) ise diğerlerinden çok daha iri ve uzun olan Roksetin, tesise gelen birçok misafirin ilgi odağı olduğuna dikkati çekti.
     Tesiste günlük yapılması gereken işlerle uğraşırken hemen hemen her gün Roksetin kapısını ağzıyla açtığına şahit olduğuna işaret eden Kolcu, Roksetin kendi kapısını açtığını duyan birçok hayvansever, tesise gelip onu izliyor. Kendi kapısını açtığını gören çocuklar ve yetişkinler, onu izlemekten büyük mutluluk duyuyor diye konuştu.
    
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bu at, ağzıyla kapısını açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER