Bulanıkta engelli çocuğa akülü araç verdi

Bulanıkta engelli çocuğa akülü araç verdi


MUŞ (A.A) - Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV), doğuştan yürüme engelli olan 11 yaşındaki bir çocuğa akülü araç verildi.
     İlçeye bağlı Hoşgeldi köyünde ikamet eden ve doğuştan yürüme engelli olan 3. sınıf öğrencisi Yakup Kaçara, SYDV mütevelli heyetince yapılan değerlendirme sonucu, engelli aracı verildi.
     Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakıf olarak bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine 3 akülü araç, 3 oksijen konsantörü, 2 işitme cihazı ile 2 tıbbi cihaz verdiklerini söyledi.
     İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Görükmez, Köy ziyaretleri sırasında tespit ettiğimiz engelli vatandaşlarımıza imkanlarımız doğrultusunda yardım ediyoruz. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor dedi.
     Kaçarın babası Çetin Kaçar ise, oğlunun evden dışarı bile çıkamadığını belirterek, çocuğunun akülü araç sayesinde artık kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan rahatça gezebileceğini bildirdi.
     Kaçar, Bize bu imkanı sağlayan başta Kaymakamımız Ferit Görükmez ve SYDVnin mütevelli heyetine teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bulanıkta engelli çocuğa akülü araç verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER