Bulgaristanda erken seçim

Bulgaristanda erken seçim -AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın, Bursada yaşayan çifte vatandaş statüsündeki Balkan göçmenlerinin Bulgaristanda yapılacak seçimlerde oy kullanmalarının büyük önem taşıdığını bildirdi


BURSA (A.A) - AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursada yaşayan çifte vatandaş statüsündeki Balkan göçmenlerinin 12 Mayıs 2013te Bulgaristanda yapılacak seçimlerde oy kullanmalarının büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Yalçın, Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile Balkan göçmenleri konfederasyon, federasyon ve derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Bulgaristanda 12 Mayısta yapılacak seçimlerle ilgili ihtiyaç duyulan ve yapılaması gerekenler ile Türkiyenin konuya bakışı ele alındı.
     Sedat Yalçın, toplantıda, Türkiyenin son 10 yılda gösterdiği yükselişin ve bunun Balkanlara yönelik yansımalarının gündeme geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Türkiyenin de adalet anlayışıyla o bölgelerdeki temel insan haklarının tanınması ve soydaşlarımızın hukukun korunması adına aktif pozisyon sergilenmesi masaya yatırılıyor. Orada yaşadıkları devletlerin anayasal çerçevesi içerisinde soydaşlarımızın her türlü hak ve hukukunun dikkate alınacağı yepyeni bir dönem başlıyor. Yetkililere oradaki unsurların Türkiye Cumhuriyeti devleti politikalarına uyumlu bir çalışma yapmaları gerektiğini dile getirdik. Çok başarılı karşılıklı görüş alışverişine dayalı bir toplantı oldu. Toplantıda ayrıca, Bursada yaşayan Balkan göçmeni ve çifte vatandaş konumunda olan Bursalı hemşehrilerimizin oylarını kullanmaları konusunda hassasiyetlerimizi ve bu konunun çok önemli olduğunu da ifade ettik. Dernek başkanları da benzer görüşlerini bizimle paylaştılar."
     Bu arada, Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Öztürk de Bulgaristan ve Türkiyede yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve dernek başkanlarına beklentilerini iletti.
     Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Balkan ve Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emin Balkan, Bal-Göç Genel Başkan Yardımcısı Okan Tuna da katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bulgaristanda erken seçim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER