Burdurdan Suriyeli mültecilere un yardımı

Burdurdan Suriyeli mültecilere un yardımı -Müftülük personeli ve vatandaşlarca yapılan yardımlarla alınan 400 çuval un, Suriyeli mültecilere verilmek üzere Kilis Valiliğine gönderildi


BURDUR (A.A) - Burdur Müftülüğü personeli ve vatandaşların yardımlarıyla alınan 400 çuval un, Suriyeli mültecilere verilmek üzere Kilise gönderildi.
     Burdur Müftüsü Osman Artan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yürütülen çalışmalar kapsamında din görevlileri ve vatandaşlarla Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Toplanan yardımlarla 400 çuval un alındığını anlatan Artan, "Unlar, İl Özel İdaresinden temin edilen araçla Kilis Valiliğine gönderiliyor. Burada da valilik bünyesindeki görevlilerin yardımıyla ilgili yerlere ulaştıracak" dedi.
     Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım etmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Artan, yapılan yardımlarla mültecilerin birkaç günlük ihtiyaçlarının karşılanabileceğini belirtti.
     Hz. Peygamberin "Müslümanlar birbirleriyle bir binanın tuğlaları gibidir" şeklinde buyurduğunu ifade eden Artan, "Kardeşlerimizin acılarına derman olmak için arkadaşlarımızın katkıları bizler için çok önemli. Yardımlarımız inşallah oraya sağ salim ulaşır, biz de yardım etmeye devam ederiz" diye konuştu.
     Müftülük personeli ve vatandaşların dua etmesinin ardından un çuvallarını taşıyan tır, Kilise doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurdan Suriyeli mültecilere un yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER