Burdurun ilk Nefroloji Uzmanı göreve başladı

Burdurun ilk Nefroloji Uzmanı göreve başladı


BURDUR (A.A) - Burdur Devlet Hastanesine atanan ilk nefroloji uzmanı göreve başladı.
     Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Altınışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdur ve ilçelerinde yaklaşık 130 böbrek hastası olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan nefroloji uzmanının Burdur Devlet Hastanesinde göreve başladığını söyledi.
     Burdura ilk defa bir nefroloji uzmanının atandığını ifade eden Altınışık, Burdur için ihtiyaç olan bir kadroydu. Diyaliz hastaları başta olmak üzere, polikliniklerde diyaliz ihtiyacı olan ve böbrekle ilgili rahatsızlığı olan hastalarımıza hizmet verilecek dedi.
     Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Eren ise nefrolojinin böbrek hastalıkları bilimi olduğunu belirterek, nefroloji uzmanlarının görevlerinin, böbrek hastalıklarının tanı ve tedavi süreçlerinin yönlendirmek olduğunu kaydetti.
     En çok diyalize sebep olan hastalıkların şeker, hiper tansiyon, böbrek taşı hastalıkları ile nefrotik sendrom olduğunu vurgulayan Eren, şöyle devam etti:
     Görevlerimizin başında hem mevcut diyaliz hastası olanların tedavilerini düzenlemek hem de şeker, hipertansiyon, böbrek taşı hastalıkları ve nefrotik sendrom gibi giderek böbrek rahatsızlığına yol açan hastalıkları engellemek ve hastanın diyalize girmesini önlemektir. Ayrıca dirençli hipertansiyon ve şeker hastalarının böbrekteki protein kaçağı gibi durumlarda hastalara yardımcı olmaktır.
     Burdura atanan ilk nefroloji uzmanı olduğunu ifade eden Eren, Türkiyede şu an yaklaşık 350 nefroloji uzmanının görev yaptığını bildirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurun ilk Nefroloji Uzmanı göreve başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER