Burhaniyede Okul Sütü Projesi müdürlere anlatıldı

Burhaniyede Okul Sütü Projesi müdürlere anlatıldı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede, geçtiğimiz eğitim-öğretim sezonunda ilk kez uygulamaya konulan, bu yıl da ikinci yarıda uygulanacak olan Okul Sütü Projesi konusu müdürlere anlatıldı.
     Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırabilmek amacıyla hayata geçirilen Okul Sütü Projesi kapsamında öğrencilere haftanın 3 günü süt dağıtılması hakkında, okul müdürlerine bilgi verildi.
     Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Fatma Çakabay, burada yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 200 mililitre ambalajlı yağlı UHT içme sütü dağıtılacağını söyledi.
     Okul Sütü Uygulama Rehberinde her kurumun görev ve sorumluluklarının ayrıntılı bir şekilde gösterildiğini belirten Çakabay, okul sütünün 80den fazla ülkede dağıtıldığını bildirdi.
     Bakanlığın projeye çok önem verdiğini, okul çağı döneminde sütün büyümede önemli rol aldığını ifade eden Çakabay, şunları kaydetti:
     Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu dönemde alınacak koruyucu önlemler, ileri ki dönemler için çok etkilidir. Bu nedenle hızlı öğrenme ve anlamanın çok hızlı olduğu okul çağı dönemi, çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılacağı çok önemli bir fırsat dönemidir. Müdürlerimiz öncelikle okullarında kabul komisyonları oluşturmak, ilgili afişlerin öğrencilerin görebileceği yerlerde olmasını sağlamak ve okul öğretmen ile öğrencilerini konu hakkında bilgilendirmekle görevlidir. Bunun yanında müdürler, velileri bilgilendirmek, süt dağıtım öncesinde okul sütü dağıtım izin formunun doldurulmasını sağlamak, velileri tarafından süt içilmesine izin verilmeyen öğrencileri, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesini ve bu öğrencilerin program dışı tutulmasını sağlamakla yükümlüdür.
     Çakabay, çocuklar için günde en fazla iki bardak sütün yeterli olacağını belirterek, ailelere, çocuklarına süt içme alışkanlığı kazandırmaları konusunda büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Burhaniyede Okul Sütü Projesi müdürlere anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER