Bursada organ nakli

Bursada organ nakli -10 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yaşlı kadının organları, nakil bekleyen üç hastaya nakledilecek


BURSA (A.A) - Bursada on gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yaşlı kadının organları, nakil bekleyen üç kişiye nakledilecek.
     Nakillerle ilgili tetkikleri yapacaklarını ve ilerleyen aşamalarda uygun hastalara böbrekleri nakledeceklerini belirten özel hastanenin organ nakli sorumlusu, Nefroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Çelik, Bu gece bir kadavra için buradayız. Bütün ekip burada. Hastalarımızı çağırıp gerekli konuşmaları yaptık. İnşallah hayırlı ve iyi bir süreç olacak. İki böbrek takacağız. Çanakkaleden ve Bursanın çeşitli yerlerinden gelen sekiz hastamız bu böbrekler için bekliyor şu an dedi.
     Organ nakilleri konusunda bir çok sıkıntı çektiklerini belirten Çelik, Din alimlerimiz de her zaman bu işin ne kadar önemli olduğunu söylüyor. Bu çok kutsal bir görev diye konuştu.
     Böbrek nakli için bekleyen 8 böbrek hastasından biri olan Levent Arslan (37), on yıldır diyaliz hastası olduğunu belirterek, Kemalpaşadan geliyorum. Organ nakli için kadavra sırasına giren ilk kişilerden biriyim. Doktorlardan gayet memnununum. Organları bağışlayan aileye teşekkür ediyoruz. Ölen teyzeye Allah rahmet etsin. Burada organ nakliyle bir kişi kurtulmuyor. Bu çınar ağacı gibi bir olay. Hastanın bütün ailesi kurtuluyor. Diyaliz hastasının ailesi bu çınarın dalları ve diyaliz hastası ise bu ağacın yaprağı. Vatandaşlarımız organlarını bağışladığı zaman o yaprak yeniden yeşeriyor. Önemle herkese duyuruyoruz organlarını bağışlasınlar. Bize olur başkasına olur farketmez. Bir kadavra yedi tane insan kurtarıyor. Buraya dördüncü defa çağrılıyorum. Ufak tefek aksilikler çıkmıştı. Nasip demiştik. Hangimize çıkarsa hayırlı uğurlu olsun dedi.
     Ölen kadının oğlu Ahmet Gıdak (47) Hayırlı bir iş yaptık. Organların nakledildiği hastalarımıza acil şifalar uzun ömürler diliyorum. Annemize dua etsinler yeter. Herkes organlarını bağışlamalı dedi.
     Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesinde oturan Sünbül Gıdak (82), 11 gün önce evinin balkonundan düşerek ağır yaralanmış, tedavi altına alındığı Çekirge Devlet Hastanesi yoğun bakımında dün akşam hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar/ Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Bursada organ nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER