Bursada otomotiv fabrikasındaki sendika kavgası

Bursada otomotiv fabrikasındaki sendika kavgası -Sendika üyesi işçilerin kavgası sırasında darp edildiğini ileri süren avukat, suç duyurusunda bulundu


BURSA (A.A) - Bursada, bir otomotiv fabrikasında, iki ayrı sendika üyesi grup arasında çıkan kavgada, darp edildiğini ileri süren avukat, suç duyurusunda bulundu.
     Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin, yaptığı basın açıklamasında, üyeleri olan meslektaşları Atakan Arara yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.
     Ararın iş yerinde bulunan müvekkilleriyle görüşmek için fabrikaya gittiğini belirten Yetkin, Meslektaşımız ve derneğimizin üyesi avukat Atakan Arar saldırıya uğramıştır. Son dönemlerde avukatlık mesleğine yapılan saldırılar ve baskılar iyice artmıştır. Bu kapsamda savunma mesleğini icra eden ve yargının en saygın konumunda olması gereken avukatlar ne yazık ki saldırılara uğramakta ve bu saldırılara karşı yeterli önlemler alınamamaktadır. Meslektaşımız avukat Atakan Arara saldırıda bulunanların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını istiyoruz dedi.
     Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de baro olarak avukat Arara yapılan saldırıyı kınadıklarını, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi.
     Avukat Atakan Arar ise basın açıklamasının ardından, Bursa Adliyesine gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Merkez Nilüfer ilçesi Organize Sanayi Bölgesindeki bir otomotiv fabrikasında çalışan iki ayrı sendika grubunun üyeleri arasında, toplu sözleşme sürecinde hakların korunması konusundaki fikir ayrılığı nedeniyle tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada otomotiv fabrikasındaki sendika kavgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER