Bursada Ramazan Ayı

Bursada Ramazan Ayı -İl Müftüsü Gündüz: -21 camide hatimle teravih kılınacak, 26 camide itikafa girilecek, 7 camiye mahya asılacak -Teravih namazları, ne milleti bıktıracak ölçüde ağır ne de namazı fesat edecek bir hızlılık


BURSA (A.A) - Metin Aktaş - Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Ramazan Ayının başlamasına sayılı günler kala hazırlıkların sürdüğünü belirterek, 21 camide hatimle teravih kılınacak, 26 camide itikafa girilecek, 7 camiye mahya asılacak dedi.
     Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay 17 ilçe müftüsü ile İnegölde bir araya gelerek Ramazan Ayı hazırlıklarını gözden geçirdiklerini ve vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.
     Ramazan ayı boyunca Bursa çapındaki camilerin genel temizliğine daha fazla dikkat edeceklerini belirten Gündüz, ses cihazlarının mübarek ay öncesi yeniden elden geçirildiğini ifade etti.
     Ramazan Ayında daha bir aşkla çalıştıklarını dile getiren Gündüz, Yaptığımız çalışmalar neticesinde, 21 camide hatimle teravih kılınacak, 26 camide itikafa girilecek, 7 camiye mahya asılacak. Bayanlara özel olarak 10 vaize ise çeşitli camilerde programlar yapacak. Ayrıca bin aydan daha hayırlı olduğuna inandığımız Kadir Gecesinde toplam 35 camimiz sabaha kadar ibadete açık olacak diye konuştu.
     İtikafa girme geleneği hakkında bilgi veren Gündüz, şunları söyledi:
     İtikaf, Ramazanın son on gününde Peygamber efendimizin dünyevi tüm işlerden elini çekerek, gecesini-gündüzünü ibadetle geçirmesi için bir camide inzivaya çekilmesidir. Bu sünneti yaşatmak için Bursa genelinde 26 cami belirledik. Tabi itikafa girmenin bir takım gereklilikleri olduğu için bu ibadet şeklini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın mutlaka müftülüklere müracaat etmesi gerekiyor. Hangi camide itikafa girmek istiyorlarsa oranın müftülüğüne gitmeleri gerekiyor. Bu vatandaşlarımız, karşılıklı görüşmeler yapıldıktan sonra itikafa yönlendirilecek.
     İlçe müftüleri ile yaptıkları hazırlık toplantılarının devam edeceğini vurgulayan Gündüz, vatandaşların şikayetlerine kulak verdiklerini, teravihlerin normal ölçülerde kılınması hususunda din görevlisi arkadaşlara uyarılarda bulunduklarını bildirdi.
     Gündüz, Ramazan Ayının yaz mevsimi içinde olması nedeniyle cemaatin usandırılmaması gerektiğini dile getirerek, Teravih namazları ne milleti bıktıracak ölçüde ağır ne de namazı fesat edecek bir hızlılıkta olacak. Acele namaz kılınmayacak, orta bir yol tutulması istenecek. En çok şikayet aldığımız konulardan biri de cemaat olmadığı gerekçesiyle akşam namazına görevli arkadaşların gelmemesidir. Görevli arkadaşlar görevlerinin başında her zaman olacak. Kadrosu bulunmayan yerlere fahri olarak görevlendirme yapacağız dedi.
    
     -Zengin ile fakiri aynı sofra etrafında buluşturacağız-
    
     Gündüz, il genelinde durumu iyi olan 15 kadar cami derneğinin yoksul vatandaşların istifade edeceği kapsamlı iftar yemekleri vereceğini söyledi.
     Bunun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının birlikte düzenlediği organizasyonda yurt genelinde 19 ilde iftar yemeği verilmesinin gündemde olduğunu belirten Gündüz, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda biz de Bursa olarak, Ramazan ayının ikinci Cuma gününde bu iftar programını yapacağız. Ulaşabildiğimiz tüm yoksulların bizzat ulaşımını da üstlenerek, zengin ile fakiri aynı sofra etrafında buluşturacağız. Yeri gelmişken söylemek isterim ki, bir çok kurum ve kuruluş Ramazan dolayısıyla iftar yemekleri veriyor. Bu yemeklerde mütevazı olmak gerekir. Sanat erbabı, iş erbabı kendi aralarında bir araya geliyorlar ancak bu yetmez,sofralarımızda gösterişe yer vermeden kendi aralarında olmaktan ziyade mümkün olduğunca durumu olmayanları da davet etmek gerekir.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursada Ramazan Ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER