Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Vali Harput: Bursanın toplu olarak gösterdiği sağduyu, duyarlılık ve yanlışa karşı gösterdiği tepki, bizim üzerinde durduğumuz önemli yaklaşımdır. Bu yaklaşım dolayısıyla bütün Bursalılara çok teşekkür ediyo


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, bir grup BDPlinin 28 Ekimde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan gerginlikle ilgili, Bursanın toplu olarak gösterdiği sağduyu, duyarlılık ve yanlışa karşı gösterdiği tepki bizim üzerinde durduğumuz önemli yaklaşımdır. Bu yaklaşım dolayısıyla bütün Bursalılara çok teşekkür ediyorum dedi.
     Güney Kore Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Bay Tae Dong Jeonu Heykeldeki tarihi valilik binasında kabul eden Vali Harput, görevine yeni başlayan başkonsolosa başarı diledi.
     Harput, Güney Kore ile Türkiyenin dost ülkeler olduklarını ifade ederek, Güney Kore ile Türkiye arasında çok köklü, güçlü, tarihi, ekonomik, kültürel, ticari ve turistik ilişkiler var. Ülkeler arasında olduğu gibi şehirler arasında da çok iyi ilişkilerimiz var. Güney Korenin üçüncü büyük eyaleti olan Gyeongsongbuk-do ile Bursanın özel kardeşlik münasebetleri devam ediyor. Turizm ve ticaret alanlarındaki ilişkilerimiz bu ziyaretlerle daha iyi noktalara ulaşacak. İlişkilerimizi daha da yukarı çıkartmak için çalışmalar ilerlemektedir diye konuştu.
     Başkonsolos Bay Tae Dong Jeon da Bursanın ülkelerinde kardeş şehirleri bulunduğunu belirterek, Koredeki seçimlerden sonra iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması olabilir. Anlaşma onaylanırsa gelecek yılın başında yürürlüğe girebileceğini tahmin ediyoruz dedi.
    
     -Yavuzselim Mahallesindeki gerginlik-
    
     Vali Harput, ziyarette, gazetecilerin Yavuzselim Mahallesindeki gerginlikle ilgili sorusu üzerine, Bursanın huzurunu kimsenin bozamayacağını belirterek, şöyle konuştu:
     Çok az sayıdaki insanın bilinçsiz, sorumsuz, duyarsız ve provokatif hareketleriyle Bursanın huzurunu bozamayacağını açıkça ifade ettim. Buna müsaade ve müsamaha edilmeyeceğini söyledim. Sorumsuzca hareket edenleri de gözaltına alma faaliyetleri başladı. Bu süreç ve tedbirler devam ediyor. Vatandaş arasında bir problem yok. Bunu herkes biliyor. Vatandaşın bir araya gelerek gerek benim yanımda gerek mahallelerde karşılıklı olarak bu tür kışkırtmalarda bulunmama adına güzel bir dayanışma sergilediğini görüyoruz. Bu durum beni mutlu ediyor. Bursanın toplu olarak gösterdiği sağduyu, duyarlılık ve yanlışa karşı gösterdiği tepki bizim üzerinde durduğumuz önemli yaklaşımdır. Bu yaklaşım dolayısıyla bütün Bursalılara çok teşekkür ediyorum. Bursanın gündemi ilerleme, büyüme ve kalkınmadır.
     Harput, olaylarla ilgili dün gece 14 kişinin daha gözaltına alındığını, bu sayının artabileceğini bildirdi.
     Vali Harput, daha sonra konuk başkonsolosa İznik çinisi hediye etti.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER