Bursadaki uyuşturucu operasyonu

Bursadaki uyuşturucu operasyonu -İl Emniyet Müdürü Kahya: -Helikopterle operasyon ilk defa yapıyoruz. Emniyetin ciddiyetini göstermek adına güzel bir örnek oldu -Gözaltına alınan şahıslardan 7si tutuklandı (Fotoğr


BURSA (A.A) - Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnegöl ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonuna ilişkin, Helikopterle operasyon ilk defa yapıyoruz. Emniyetin ciddiyetini göstermek adına güzel bir örnek oldu dedi.
     Kahya, İnegöl Kaymakamlığında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, operasyon için 4 aydan beri çalışma yaptıklarını söyledi.
     Hedefimizde 27 kişi vardı. Eş zamanlı olarak İnegölde, Bandırmada, Bozüyükte, Pamukova ve Sakaryada polis arkadaşlarımız operasyon yaptı diyen Kahya, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan toplam 225 polisin, operasyonda görev yaptığını bildirdi.
     Operasyonun hava destekli yapıldığını belirten Kahya, şöyle konuştu:
     Helikopterle operasyon ilk defa yapıyoruz. Emniyetin ciddiyetini göstermek adına güzel bir örnek oldu. Şu anda elimizde 21 kişi var. 6 kişi kayıp. Onları da yakalayacağız, kimlikleri bizde belli. Bu konuda 63 tane delillendirme var. Alışveriş esnasında görüntüler var. İtiraz edecekleri hiç bir şeyleri yok. Operasyonda gözaltına alınan şahıslardan 7si tutuklandı. Gözaltına alınan zanlıların tümünün tutuklanacağına inanıyorum. Okulların açılmasıyla birlikte vatandaşlarda bir tedirginlik vardı. Okullarda esrar satıldığı yönünde devamlı şikayet ve e-mail geliyordu.
    
     -Operasyona Fırtına adını verdik-
    
     Ali Osman Kahya, operasyona Fırtına adını verdiklerini söyledi.
     Operasyonda, kullanılmak üzere hazırlanmış bol miktarda esrar maddesi ele geçirildiğini ifade eden Kahya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Mermi ile şarjör bulduk ancak silah bulunamadı. Zaten bunlar bildiğimiz kişilerdi. Bu konuda 63 delilimiz var. Bugün aldığımız malzemelerde, bu delilleri güçlendirdi. Adliyelerimizin rahat bir karar verebilmesi için mutlaka delil olması lazım. Operasyonla birlikte uyuşturucu kullanımın önüne inşallah geçmiş oluruz. İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde KOM tabir edilen Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele bürosunu da kuracağız. Bu konuda çalışmalarımız da devam ediyor. Bakanlıktan onay alınması için Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazıldı. 10 gün içerisinde cevap geleceğini düşünüyorum. Tayin mevsiminde görüştüm ve ne kadar personel istendiyse verdim. Planlamalara göre, 321 personel verdik. İnegölde bir tane personel eksiği yok.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER