Bursadan Suriyedeki mağdurlara yardım

Bursadan Suriyedeki mağdurlara yardım -Büyükşehir Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfınca toplanan ilaç, tıbbi teçhizat, yatak, gıda, kırtasiye ve konfeksiyon malzemelerinden oluşan iki tır, Suriyeye gönderildi (Fotoğraflı-G


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının çalışmalarıyla temin edilen insani yardım malzemelerinden oluşan iki tır, Suriyeli mağdurlara ulaştırılmak üzere hareket etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, devletin ve vatandaşların, son yıllarda büyük sıkıntılar çeken yüz binlerce Suriyeliyi bağrına bastığını söyledi.
     Türkiyeden, Suriyenin sınıra yakın bölgelerindeki kamplara destek ve yardımların sürdüğünü belirten Altepe, "Yardımsever vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfının gayretleriyle toplanan iki tırdaki malzemeleri gönderiyoruz. Yardımlarımız devam edecek. Oradaki sıkıntı bitinceye, Suriye barışa, huzurlu günlere erinceye kadar dost olduğumuzu göstereceğiz" dedi.
     İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise Suriyedeki olayların, 3üncü yılına girdiğini hatırlattı.
     Bu ülke insanının, malları ve canlarıyla mücadele ettiğini dile getiren Kaptan, şöyle devam etti:
     "Biz de onlara destek olmak için Bursadan 25inci yardım tırını uğurluyoruz. İnşallah bu yardım süreci devam edecek. Bursada bir ilaç ve sağlık kampanyası da başladı. Tırlarda, sağlık malzemeleri de var. 9 Mayısta buradan bir sağlık ekibi de oraya sağlık taramasına gidecek. O zaman da bir konvoy çıkaracağız. Sıcak havalardan dolayı kamplarda su sıkıntısı yaşanıyor. Bu yardımların devam etmesi önemli. Tırda bir de 4 bin çocuğa yetecek kırtasiye seti var. İki yıldır orada çocuklar eğitim alamıyor. Gelecek yıllarda eğitimsiz bir nesil olmaması için kamplarda eğitim sürecini de başlattık."
     İlaç, tıbbi teçhizat, yatak, gıda, kırtasiye ve konfeksiyon malzemeleri bulunan iki tır, dua ettirilmesinin ardından mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde yola çıktı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursadan Suriyedeki mağdurlara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER