Bursa TSO OSB Genel Kurulu

Bursa TSO OSB Genel Kurulu -Ali Uğur, yeniden başkanlığa seçildi -Bursa TSO OSB adının, Bursa OSB olarak değiştirilmesi talebinin ilgili bakanlığa iletilmesi yönündeki teklif, oy birliğiyle kabul edildi (Fotoğra


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Uğur, güven tazeledi.
     Uğur, genel kurulda yaptığı konuşmada, Bursanın geçmişten bugüne pek çok ilklere imza attığını, hemen hemen her konuda öncü ve örnek olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.
     Bursa TSO OSBnin, ülkenin planlı sanayileşmesinde önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayan Uğur, 1960ların hemen başında kurulan ülkemizin ilk OSBsi durumundaki bölgemizde faaliyette bulunan fabrikalarımız, üretimleri, istihdamları, ihracatları ile sadece Bursamız veya bölgemiz değil, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır diye konuştu.
     Uğur, OSBdeki toplam 291 parsel üzerinde faaliyetini sürdüren 240 işletmede yaklaşık 38 bin kişiye istihdam sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu fabrikaların ihracat toplamları yaklaşık 5 milyar dolar düzeyindedir. Böylesine büyük ve hizmet gamı geniş olan bölge için çeşitli hizmet kademelerinde ve farklı uzmanlık alanlarında bugün itibarıyla 180 personel, yüksek performansla görev yapmaktadır. Geçmişten günümüze kadar devam eden yatırımlar ve hizmetlere bir yenisini daha eklemek üzereyiz. Yeni tesisimiz, bölgemizdeki sanayicilerimize, odamız meclis üyelerine, sosyal anlamda faydalanabilecekleri ve daha çok kaynaşmanın yaşanmasına, birlik ve beraberliğin daha üst noktalara çıkmasına imkan sağlayacaktır. Tesisimizde ayrıca bölgemizdeki firmalarımızın faydalanacakları hizmet birimleri de bulunacaktır.
     Son günlerde yerel basında bölgeyle ilgili birkaç yazının yer aldığına da değinen Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bölgemiz ülkemizin ilk OSBsidir. Pilot bir uygulamadır, örnektir, ama maalesef istihdam konusunda bazı abartmalar da olmuş. Konuyla ilgili bir incelemede, bazı OSBlerin daha az personelle benzer işleri yaptığını tespit ettik. Bu şartlarda elbette birtakım düzenlemeler yapmamız gerekti. Göreve geldiğimizden bu yana çalışan sayımızın 213ten 184e düşmesi sonucu, hizmetlerde herhangi bir aksamaya mahal vermeden personel giderlerinde yaklaşık 1 milyon TL Tasarruf ettik.
     Genel kurulda daha sonra, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) delegeleri oy birliğiyle seçildi.
     Bursa TSO OSB yönetim Kurulunda Ali Uğur, Hüseyin Durmaz, Cemal Tuna, Baran Çelik ve Yavuz Yiğit yer alırken, Denetim Kuruluna Ahmet Özenalp ve İlker Oral seçildi. OSBÜK delegeliklerine ise Hüseyin Durmaz, Mustafa Barutçuoğlu ve Ahmet Parseker getirildi.
     Bu arada, Bursa TSO OSB adının, Bursa OSB olarak değiştirilmesi talebinin ilgili bakanlığa iletilmesi yönündeki teklif, oy birliğiyle kabul edildi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursa TSO OSB Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER