Bursa Valisi Harput: Bursanın Termal Sağlık

Bursa Valisi Harput: Bursanın Termal Sağlık Bölgesi ilan edilmesi noktasında ciddi çalışma yürütülüyor


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursanın Termal Sağlık Bölgesi ilan edilmesi noktasında ciddi çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
     Harput, kentte 5 otelin daha termal su hizmeti alabilmesi için valilikte düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, il merkezinde 300 litre/saniyelik suyu her an kullanabilecek durumda olduklarını, sıcak suyun 90 dereceye kadar yüksek ısıda ve aynı zamanda da mineral değerleri itibariyle şifa kaynağı olduğunu söyledi.
     Bursadaki sıcak suyun romatizmal hastalıklar, mide hastalıkları, kas hastalıkları, nefes yollarıyla alakalı hastalıklara karşı şifa kaynağı olduğunu anlatan Vali Harput, Bursa yeniden tarihler öncesindeki o termal şehri kimliğini kazanmak üzere. Romadan, Bizanstan kafile kafile insanların, hakanların, kraliçelerin devlet başkanlarının şifa için Bursaya geldiği şehirde yaşıyoruz. Bursamızın yeniden termal şehir kimliğini yeniden kazandırmak noktasındayız. Bin 500 olan yatak kapasitesini 7 bine çıkarmış durumdayız. Otel sayısını 21den 45e çıkarmış durumdayız. Bu maksatla yapılan çalışmalar neticesinde 5 işletmeye daha sıcak su verdik diye konuştu.
     Bursanın sahip olduğu sıcak su zenginliğinin üst düzeye çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü, şehrin Termal Sağlık Bölgesi ilan edilmesi hususunda Ekonomi Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmaların sürdüğünü açıklayan Harput, şunları kaydetti:
     Bursanın Termal Sağlık Bölgesi ilan edilmesi noktasında da ciddi çalışma yürütülüyor. Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki çalışmanın biran önce sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Sıcak sularla alakalı yaşlı turizminin cazibesini artırmak için Çin İsveç, Hollandalılardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bursa, bundan sonra rotasını sanayiyle birlikte termal turizme çevirmiştir. Termal turizm bir numaralı gündemimizdir. Bursalı hemşehrilerimiz de termal su kaynakları için başka bölgelere gidiyorlardı. Artık Bursa halkımız da şehrimizde termal suyun şifasından yararlanacak.
     Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Bursanın Termal Sağlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER