Bursalı doktorlardan sağduyu çağrısı

Bursalı doktorlardan sağduyu çağrısı -Bursa Tabip Odası Başkanı Pala: -"Sağlıkta şiddetin sona ermesi için bütün halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz" (Fotoğraflı - Görüntülü)


BURSA (A.A) - Bursa Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grup, Dr. Ersin Aslanın Gaziantepte, geçen yıl bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesini, yürüyüşle protesto etti.
     Giydikleri temsili "kanlı önlüklerle" merkez Osmangazi ilçesindeki Şehreküstü Meydanında bir araya gelen grup, buradan Muradiye Devlet Hastanesine yürüdü.
     Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, burada yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında şiddete maruz kaldıklarını belirterek, hasta ve hasta yakınlarını bu şiddet karşısında duyarlı olmaya çağırdı.
     Pala, Türkiyede her yıl yapılan acil başvuru sayısının Türkiye nüfusundan daha fazla olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     "Sağlıkta şiddetin sona ermesi için bütün halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Dünyada kendi nüfusundan daha fazla acil başvurusu olan Türkiye dışında başka bir ülke yok. Türkiye Cumhuriyetinin nüfusu 75 milyon, geçen yıl yapılan acil başvurusu 89 milyon. Eğer, insanlar acil olmadıkları halde acile gitmek zorunda kalıyorlarsa, kendilerini böyle hissediyorlarsa o zaman acillerde şiddet biter diye kimse beklemesin. Bu koşullarda memnuniyetini karşılayamayan her hasta veya yakını, sorumlu olarak hekim ya da sağlık çalışanını görüyor ve saldırmaya başlıyor. Bizim böyle bir şeyi kabul etmeye niyetimiz yok. Asla kabul etmeyeceğiz."
    
     Muhabir: Burcu Özer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursalı doktorlardan sağduyu çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER