Bursaspor

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar -Olaylara karıştıkları ve olayları azmettirdikleri iddiasıyla aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hukuk işlerinden sorumlu eski yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, kulübün es


BURSA (A.A) - Bursada, 7 Mayıs 2011 tarihinde Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanması gereken maç öncesi çıkan olaylara karıştıkları ve olayları azmettirdikleri iddiasıyla aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hukuk işlerinden sorumlu eski yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçerin de aralarında bulunduğu 42 kişinin yargılandığı davada, tüm sanıklar beraat etti.
     Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit ile Halkın bir kısmını diğer kısımına karşı silahlandırarak birbirlerini öldürmeye tahrik etmek suçlarından yargılanan tutuksuz 42 sanıktan 28i duruşmada hazır bulundu.
     Savcı, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hukuk işlerinden sorumlu eski yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçerin de aralarında bulunduğu 42 sanığa isnat edilen suçların maddi unsurlarının bulunamaması nedeniyle, ayrı ayrı beraatlarına karar verilemesini talep etti.
     Mahkemenin hakimi, sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar, mahkemenin takdirine sığındıklarını ifade ederek, beraatlarını talep etti.
     Mahkeme heyeti, Halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit suçuna yardım etmek suçundan 2şer yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Avukat Öztürk Yazıcı, Eski Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer, Stat Müdürü Ahmet Varol Çorakçıgil ve kulübün bilet sorumlusu Sedat Şenin delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.
     Heyet ayrıca, aralarında tribün liderleri ve taraftarların da bulunduğu ve haklarında, halkın bir kısmını bir kısmına karşı silahlandırarak öldürmeye tahrik, halk arasında korku ve panik oluşturarak tehdit etmek suçlarından 30ar yıla kadar hapisleri istenen 37 tutuksuz sanığın ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar vererek duruşmayı bitirdi.
     Duruşma çıkışında, duruşmaya katılan sanıkların karara sevinerek, birbirlerine sarıldıkları görüldü.
    
     Muhabir : Cem Şan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER