Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yıl

Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümü -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Yüce Atatürk, 74 yıl önce sonsuzluğa uğurlanmış olsa da gönüllerde ve zihinlerde ölümsüzleşmiştir


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Atatürkün 74 yıl önce sonsuzluğa uğurlanmış olmasına rağmen, gönüllerde ve zihinlerde ölümsüzleştiğini belirtti.
     Sedefçi, Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürkü bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle andığını ifade etti.
     10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak günü olarak kabul etmek yerine, Atatürkün fikirlerine yönelmek için verilmiş bir fırsat olarak görmek gerektiğini belirten Sedefçi, şunları kaydetti:
     Türk milletini bağımsızlığa kavuşturan, Türk milletinin yüce değerlerine inanan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası olarak gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacak olan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün hayatı, kişiliği ve bizlere emanet bıraktığı eserleri ile insanoğlunun, ona duyduğu hayranlık her geçen gün biraz daha artmaktadır.
     Yüce Atatürk, 74 yıl önce sonsuzluğa uğurlanmış olsa da gönüllerde ve zihinlerde ölümsüzleşmiştir. Düşünceleri, ilke ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürmektedir. Cumhuriyete ve onun laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına her zaman sahip çıkmalıyız.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER