Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Malatya, Elazığ ve Tokatta anma törenleri düzenlendi


TOKAT (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Malatya, Elazığ ve Tokatta anma törenleri düzenlendi.
     Malatyada İnönü Caddesindeki Atatürk Anıtı önündeki törende, Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı Korgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, anıta çelenk sundu.
     Saat 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Şahin, törende Anıt Şeref Defterini imzaladı.
     Törenin ardından Atatürk Evine geçen protokol üyeleri, Atatürk Müzesini ziyaret etti.
    
     -Elazığ-
    
     Valilik önünde düzenlenen törende, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve protokol üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve 8. Kolordu Komutanlığı bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.
     10 Kasım Atatürkü anma etkinlikleri, Belediye Kültür Merkezinde devam etti. Piyade Kurmay Yüzbaşı Ramazan Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürkün yokluğunu ve acısını, eserlerinin varisi olmaktan duydukları gururla dindirmeye çalıştıklarını söyledi.
     Atatürkün komutan olarak sahip olunması çok zor bir bilgi birikimine ulaştığını ifade eden Aydoğdu, Atatürk üstün savaşçı nitelik ve yeteneklerine rağmen harbi sevmemiş ve mecbur kalmadıkça harbi istememiştir. Bu gerçek onun, Harp, ulusal yaşam mücadelesinin binbir yönteminden en son başvurulacak olandır. Bu da meşru ve haklı haliyle kurtuluş ve bağımsızlık için yapılandır. Lakin, millet hayatı tehlikeye uğramadıkça harp bir cinayettir sözlerine yansımıştır diye konuştu.
     Etkinliklerde, ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     -Tokat-
    
     Tokat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Vali Mustafa Taşkesen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezinde devam eden anma etkinliğinde, öğretmenler ve öğrenciler çeşitli sunumlar yaptı. Etkinlikte, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Ekip / Önder Felek
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER