Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Adanada tören düzenlendi


ADANA (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Adanada düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Törenlere, Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, İstiklal Marşının okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başlandı.
     Valilikte bayramlaşma gerçekleştirildikten sonra Uğur Mumcu Meydanında devam eden kutlama törenlerinde, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, halkın bayramını kutladı.
     Kurmay Yüzbaşı Raşit Erikçi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türkün bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek özgürlük ve bağımsızlığı yok etmek isteyen düşman güçlerinin dize getirilişinin destanı olduğunu söyledi.
     30 Ağustos Zaferinin, her türlü olumsuz koşullara rağmen şanlı tarihinden kaynaklanan azim ve kararlıkla, karşısındaki güçleri mağlup eden bir ulusun, kurtuluş destanının hikayesi olduğunu belirten Erikçi, Bu büyük zaferle Türk ulusu tarih sahnesinde var olmuştur. Atatürkün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş tüm ulusların hürriyet meşalesi olmuştur. Milli mücadele döneminde büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik duran şanlı Türk ordusu, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla ebedi başkomutan Atatürkün izinde ve milletimizin emrinde, kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir
     Tören daha sonra, askeri birliklerin geçit resmiyle sona erdi.
     Törene AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Ali Demirçalı ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
     CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, törenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanının kulağında rahatsızlık var diye resepsiyon iptal edildi. Ama aynı Cumhurbaşkanı Başbakan ile olağan görüşmesini yapabiliyor ya da Milli Güvenlik Kuruluna başkanlık edebiliyor. Ama 30 Ağustosun ruhunu unutturmak için bu tür bahanelerle 30 Ağustos resepsiyonu iptal ediliyor. Ama biz bu ülkenin vatandaşı olarak, CHP milletvekili, üyesi olarak 30 Ağustosları ve ruhunu asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Katılım az, çünkü çok uzun zamandır 30 Ağustos ve ruhu Cumhuriyet ruhu, Mustafa Kemal Atatürkün bıraktığı emanetler bilinçli olarak unutturulmaya çalışılıyor, yok edilmeye çalışılıyor. O bilincin, ruhun ölmemesi gerekirdi. Bu alanların dolması gerekirdi dedi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise törenin ardından vatandaşlarla selamlaştı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER