Büyükşehirden yeni şehir mezarlığı kompleksi geliyor

Büyükşehirden yeni şehir mezarlığı kompleksi geliyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyanın mezar alanı ihtiyacını karşılamak için Kurşunluda tahsisi yapılan yeni şehir mezarlığı alanının altyapı çalışmalarına başlıyor. Kurşunluda yapılacak mezarlıkta bütün vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler yer alırken, mezarlık alanının kapasitesi ise 180 bin kişilik olacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi, Andızlı ve Uncalı mezarlık alanlarının dolma noktasına gelmesinden sonra başlattığı çalışmayla yeni şehir mezarlığı kompleksinin yerini belirledi. Yeni mezarlık alanı Antalya Büyükşehir Belediyesine tahsisi yapılan Aksu ilçesine bağlı Kurşunlu bölgesinde olacak. Yeni mezarlıkta hızla büyüyen Antalya kenti için halkın defin işlemlerini rahat bir şekilde yapılabilmesi planlanıyor. Kurşunlu Yeni Şehir Mezarlığı Kompleksi, bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı ve Antalyaya uzun yıllar hizmet verebilecek kapasitede olacak.
     1 milyon 350 bin metrekare alan içinde yer alan bu kompleks, personel, idari birimler, dinlenme salonları, gasilhane, morg, abdesthaneler, cami, açık ve kapalı ibadethane alanları ve gayrimüslim ibadet alanı ünitelerini içeriyor. Alan, toplam 7 bin 184 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Gerekli otopark ihtiyacının karşılanacağı alanda, tadilat ve yapım işlerini sürdürecek atölyeler bulunacak. Halkın bütün ihtiyaçlarına hizmet verebilecek idari ofis ve birimler, kapalı ve açık dinlenme birimleri, 10 kişi kapasiteli gasilhanesi, 28 kişilik morgu, modern tuvalet ve abdesthaneler olacak. Mezarlık alanında 600 metrekarelik cami, 12 kişinin aynı anda cenaze hizmetini verebilecek 1065 metrekarelik üstü kapalı namaz alanı yapılacak.
     Mezarlık projesinde Antalyada yerleşik olarak yaşayan gayrimüslim vatandaşlar da unutulmadı. Bu kapsamda kompleksten ayrı olarak yerleşmiş ve birimleri kendi içinde tutan gayrimüslim ibadet ve cenaze hizmetleri alanı yer alacak. Mezarlık alanlarının düzenlenmesine bağlı olarak 180 bin kişiye kadar defin kapasitesi olması planlanıyor. Kurşunlu Yeni Şehir Mezarlığı, Antalyanın şimdiki ve ilerleyen yıllardaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Antalyanın uzun yıllar ihtiyaçlarını kesintisiz karşılayacak yeni mezarlık alanı, aynı zamanda sembolik mimari karakteri ve beyaz yükselen duvarlarıyla şehrin anıtsal bir sembolü olacak. Yeni mezarlık alanının ihalesi yakın zamanda yapılarak, altyapı çalışmalarına başlanacak.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada, yeni mezarlık alanının çok önemli bir proje olduğunu bildirdi. Alanın tahsisi için uzun süre beklediklerini belirten Akaydın, açıklamasında şunları kaydetti:
     Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak proje çalışmalarını tamamladık. Yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Alanın ihale edilerek tüm bina ve tesisleri tamamlanıncaya kadar, defin hizmetlerini aksatmamak üzere geçici bina ve tesisleri kendi ekiplerimizle hazırlıyoruz. Yeni mezarlık alanı idari birimleri, morg, gasilhaneleri, açık kapalı ibadet alanlarıyla bir kompleks olacak. Gayrimüslimler için de bir alan yapılacak. Onlar da defin işlemlerini kendi dini adet ve geleneklerine göre gerçekleştirebilecekler. Bu mezarlık alanı Antalyanın uzun yılları ihtiyacını karşılayacak
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehirden yeni şehir mezarlığı kompleksi geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER