Büyükşehirin doğal afet platformu genişliyor

Büyükşehirin doğal afet platformu genişliyor


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, doğal afet ve acil durumlarda birlikte hareket etmek amacıyla, sivil toplum kuruluşları ile oluşturduğu platformu genişletiyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet durumunda kurumların koordineli çalışarak, daha hızlı ve etkin fayda sağlaması amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla oluşturduğu platformu genişletiyor. Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği kapsamında düzenlenen ortak işbirliği protokolü imza törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Acil ve Afet Derneği (ACAT) Antalya Şubesi yöneticileri ve Kızılay Muratpaşa Şubesi yöneticileri katıldı.
     Mustafa Akaydın, hiçbir zaman afet yaşanmaması temennisinde bulunarak, Sivil toplum kuruluşlarını gösterdiği duyarlıktan dolayı kutluyorum. Doğal afetlerde ortak hareket ederek, en hızlı şekilde müdahale edilmesi gerekiyor. Bu imzalar ile işbirliği yaptığımız kurum sayısı 8e yükseliyor. Umarım bizler böyle afetlerle karşılaşmayız da bu platformun müdahale etmesine gerek kalmaz dedi.
     Akaydın, daha sonra Acil Afet Derneği (ACAT) Antalya Şube Başkan Yardımcısı Sevda Altınbaş ve Kızılay Muratpaşa Şube Başkanı Faruk Celep ile işbirliği protokolü imzaladı. Altınbaş, Antalya itfaiyesine eğitim vermek ve Birleşmiş Milletler Arama Kurtarma Birliği standartlarına hazırlamak istediklerini söyledi.
     Kızılay Muratpaşa Şube Başkanı Celep de Kızılayın artık her türlü afete en hızlı şekilde müdahale edebildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehirin doğal afet platformu genişliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER