Büyükşehir Belediye Başkanı Aldırmazdan konferans

Büyükşehir Belediye Başkanı Aldırmazdan konferans


ADANA (A.A) - Çukurova Oğuz Boyları Derneğinin haftalık konferanslarının bu haftaki konuğu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz oldu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aldırmaz dernek binasındaki konferansında salonu dolduranlara şehirciliği anlattı, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
     Şehircilik; insanların yürüme mesafesinde tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yapılanmayı sağlamaktır ifadesini kullanan Aldırmaz, şunları kaydetti:
     İki türlü kentler vardır; tarihi kentler ve yeni kentler. Burada zor olan tarihi kentlerle yeni kentlerin bütünleşmesidir. Adananın konumu da budur. Adananın 10 bin yıllık tarihi vardır. 4 bin yıldır adı ve konumu değişmemiştir. Dünyanın kullanılan en eski köprüsü Adanadadır. Çukurova tarihsel olarak bir bütündür. Daha sonra siyasi nedenlerle bölünmüştür.
     Adana turizm açısından önemli bir potansiyele sahip. Yeni Büyükşehir Yasası ile bu potansiyelin altyapısının oluşturulması için imkan ortaya çıktı. Göreve geldiğimde Adananın bir fotoğrafını çıkardım. Kuzeye insanları taşımışız ama resmi kurumları taşımamışız. Oysa resmi kurumlar nüfusun olduğu yere taşınmalıdır. Bu konuda ciddi mesafe aldık. Resmi kurumlar nüfusun olduğu yerlere taşınmaya başladı. Çünkü en gelişmiş Çukurova ilçesinde dahi Belediye kirada, Kaymakamlık bir okulda ve ilçenin bir noteri bile yok. Biz teşhisi koyduk ve tedaviye başladık.
     Aldırmaz, belediyenin metro borcu dolayısıyla sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ancak yaptıkları tasarruflarla hizmet üretmeye devam ettiklerini anlattı.
     Aldırmaz, kültür sanat etkinliklerine önem verdiklerini bunun sonucunda 16 müze yaptıklarını ve Altın Koza Film Festivalini de çok iyi bir yere getirdiklerini belirtti.
     Konferansın sonunda Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Aldırmaza teşekkür ederek, plaket verdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Aldırmazdan konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER