Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Tarih müzesinin hayata geçirilmesiyle Gaziantep kabuğunu kırarak daha geniş kitlelere açılacaktır


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tarih müzesinin hayata geçirilmesiyle Gaziantepin kabuğunu kırarak daha geniş kitlelere açılacağını bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2004 yılından bu yana açtığı müzelerle yerel yönetimlerin yanında ulusal alanda da ses getiren belediyenin, bu alanda Zeugma Mozaik Müzesi ile dünyanın en büyük mozaik müzesini kente kazandırmada öncü olma özelliğini taşıdığı belirtildi.
     Belediyelerin müzeler kurma girişiminden cesaretlenen özel girişimci kişiler de kendilerine ait müzeler kurmaya başladığı ifade edilen açıklamada, böylelikle müzecilik kavramının kurumsaldan kişisele kadar yaygınlaştığına dikkati çekildi.
    
     -Mağaralar tarih müzesi oluyor
    
     Yıllarca hayvan ahırları olarak kullanılan mağaraları göreve geldikten sonra boşaltan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bu mağaraları Türkiyenin en büyük Tarih Müzesi yapmak için düğmeye bastı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen, Güzelbey, Gaziantepte gezilmesini ve görülmesini arzu ettikleri değerlerin müzesini açmaya çalıştıklarını, bu doğrultuda yerel yönetimlere öncülük yaptıklarını ifade etti. Kentin tarihi ve kültürel yapısını korunmasının önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Güzelbey şunları kaydetti:
     İnsanlar Gaziantepe sadece müzeleri bile gezmek için gelebilecek. Söz konusu mağarada Cilalı Taş devrinden başlayıp tarih öncesi bütün çağları içine alan ve buradaki yaşamı gösteren bir müze yapmayı planladık. Bu müzenin ortasına bir de gölet yapmayı düşündük. Müzeyi insanlar, trenle gezecek. Bu çalışmalarda artık son noktaya geldik. 2014 Mart ayından önce hizmete geçirmeyi planlıyoruz. Tarih müzesinin hayata geçirilmesiyle Gaziantep kabuğunu kırarak daha geniş kitlelere açılacaktır.
     Kayacık Mahallesinde oyuncak müzesi açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Güzelbey, burasının da alt bölümünde mağaraya sahip tarihi bir Antepevinin olduğunu belirtti.
     Yine Kayacık Mahallesinde Atatürk Anı Evi yapımında son aşamaya geldiklerini, Şehreküstü semtinde de Hüseyin Paşa Camisinin yanında Hamam Müzesi kuracaklarını bildiren Güzelbey, böylelikle insanların Gaziantepe sadece müzeleri bile görmeye geleceklerini, kentin tarih ve kültürünün de ön planda olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER