Büyükşehir yasasının onaylanması

Büyükşehir yasasının onaylanması -Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayı ardından Resmi Gazetede de yayımlanan 6360 sayılı sayılı kanuna göre ilçe statüsüne kavuşan Kilimlide büyük sevinç yaşanıyor -Kilimli Belediye Başkanı Özde


ZONGULDAK (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayı ardından Resmi Gazetede de yayımlanan 6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, ilçe statüsüne kavuşan Kilimlide büyük sevinç yaşanıyor.
     Yasaya göre ilk mahalli seçimlerde ilçe olacak Kilimlinin Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gülün onayı ardından ilgili kanunun Resmi Gazetede yayımlanarak beldelerinin ilçe olduğunu söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ile parti yöneticilerine teşekkür eden Özdemir, şunları kaydetti:
     Yasa görüşülürken milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz, sabah saatlerine kadar büyük çaba sarf etti. Kilimlinin ilçe olması konusunda yıllardır bir uğraş veriliyordu, biz bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok önemli bir olay, Kilimlinin değeri katlandı. Zaman içinde bölgemizde çok şey değişecek. Bakanlıklara ait müdürlüklerin kurulması, Kilimlinin yeniden imar edilmesi ile yöremiz önemli gelişmeler kaydedecektir. Bunlar yatırımlar demektir. Kilimli, 3 beldesi, 6 köyü ve 43 bin nüfusu olan kentteki en büyük ilçelerden biri oldu. Artık ilçede emlak değerleri artacak. İnsanlarımız evlerini onarmaya başladılar. İlçe olacağımız duyulur duyulmaz 4 banka şubesi gelerek yer aramaya başladı, eskiden bir ATM cihazı kurdurmak için canımız çıkıyordu. Vatandaşın malı kıymetlenmiş oldu.
     Kilimlinin değer kazanmasının iktidar ve muhalefet herkese faydasının olacağını ifade eden Özdemir Her yerin etiketi değişecek. Önümüzdeki zamanlarda ulaşımdan altyapıya kadar bunun kıymetini göreceğiz. Kilimli çok daha fazla güzelleşecektir dedi.
     Özdemir, ilçe olmalarını çok fazla abartıya kaçmadan kutlayacaklarını, vatandaşların da bu yönde beklentileri olduğunu kaydetti.
     Resmi Gazetede yayımlanan yasanın ilçe kurulması ve sınırlarının belirlenmesi yönelik 2. maddesi, ilk mahalli idareler genel seçiminde yürürlüğe girecek.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Büyükşehir yasasının onaylanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER